有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
冇人同我聯機
巴打玩開邊個陣營?
定係一個打全世界?
前排CK2免費推咗朋友落坑
聯機玩正好多
唔洗再對住啲on9 AI盟友
得閒可以聯下機?
可以試下
睇下呢個post仲有無人join
平時最多都係打三人戰局
ck2聯機係點?
Ck2未試過聯機
不過HOI同eu4我都聯過,兩隻聯機都差唔多, ck2應該都一樣

其實佢嘅聯機同平時玩單機無咩分別,大家都可以暫停

其實聯機真係易玩好多,起碼有個唔會派膠嘅盟友
EU4玩pvp好似好玩啲
我多數同朋友玩啲濕鳩國家再互相扶持
試過玩pvp但發現唔係幾好玩
反而HOI pvp就正好多
玩啲細國打死ottomans
Eu4 HOI4都有玩

EU4真係玩極都唔厭 試緊日本統一亞洲 不過失敗

HOI4就玩德國唔拉軸心國一挑十 幾有成功感
ck 2 聯機無聊 鬥勾大家老婆
eu4 聯機大家一齊屈com
開頭都ok 後面悶 而且揀細國 電腦set最難人多好快有個gameover

聯機stellaris 會好玩過單機
Ottomans唔算難打,一開局圍佢就可以做低佢,單機試過用拜占庭做低佢
反而明朝先真係大佬級,附近完全無盟友可以抗衡
Eu4而家挑戰緊重建羅馬帝國,不過唔夠時間

HOI最有成功感嘅一次係用中華民國反cup日本再征服世界
EU4試過玩啲非神羅嘅歐洲小國,過咗一陣就俾法國滅咗
有冇人有玩Victoria 2?
舊版試過重建成功 即變第一大國

不過有任務系統既新版好難重建 新教興起D神羅點數就倒水咁去

依版好容易聯統波希同匈牙利 不過聯完要有準備同火雞法國波蘭打
total war 三國
樓上有巴打有玩
巴打誤會咗
我唔係統一神羅,係挑戰重建真正嘅羅馬帝國
我由米蘭開始打到變意大利,吞晒地中海啲地但係唔夠時間吞埋法國啲地

統一神羅其實唔算太難,奧地利一開始同波蘭,西班牙結盟,再聯統波希米亞同匈牙利,歐洲基本上無人夠膽打你

之後再對外擴張,將啲地加入神羅,啲分好快就夠,如果見到有新教就no cb war逼佢轉返做天主教
用法國好易成立羅馬帝國 太勁
Total war都高質但唔係p社啲game嚟
我覺得total war都係偏重喺控兵嘅戰術上
戰略上完全比唔上p社啲game
原來有得變真羅馬 我成立到意大利以為已經玩完

講返神羅 有新教國家出現我會打到佢變天主 但過多排自己變返新教

諗住三十年戰爭一野整做天主教既世界 但法國火雞係對家

不過自己又係衰既 打左教主國個羅馬返黎 D國家好感度插水咁去
想有啲代入感
用意大利啲城邦國家重建羅馬帝國個感覺好正
用法國好似會怪怪地咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞