有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike

咩黎
用ck2 map generator導入地圖 再用新dlc gen隨機世界
香港地圖有冇得gen俾HOI/Vic用?
同埋想D省分得細D
重玩ck2
Ironman mode
目標用Count玩上去Emperor
而家打到變King 好撚好玩
留個名先
EU4新嗰篇Dev Diary被人屌到飛起
個個都話唔收貨
老老實實新Immersion Pack真係太廢,唔怪咁多人屌
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-27th-of-november-2018.1131356/
大家玩CK2會唔會有大量旁支 好似好多人都會殺兄弟同其他親戚 我好少咁做 驚家族冇晒人多過打內戰
今個sale入左wealth of nations 同Cossacks
真係好貴
而家玩返hoi2 d 字體真係睇死人
完全unplayable
我係趁某次steam免費嘅時候dl
無dlc由愛爾蘭玩左三十個鐘
玩到統一愛爾蘭丶威爾斯+伊比利亞幾塊地
感覺勁多人脈關係要處理(安排結婚同education超煩)同勁多事件要睇英文(我唔鍾意就咁睇option就做決定)
英文唔算好差但都唔算好,下下成篇野真係睇死我
所以都係依家玩返eu

遲啲可能下年入埋其他dlc研究下
講真唔熟ck2嗰段歷史,最多想做拜拜皇帝力挽狂瀾
或者十字軍東征建立耶路撒冷王國
或者復興希臘多神教

(Ps 你地玩到中段會唔會記唔記得哂前幾代人做過乜,感覺好似玩緊個孫已經唔記得爺爺做過乜,佢又唔似eu有playback
((其實ck都唔係玩緊填色遊戲)))
另有入過hoi4,未出之前睇YouTube已經覺得二戰即時戰略好好j
上年年尾入貨買埋together for victory,玩左陣覺得planning有少少複雜,跟住又玩返eu

九月玩返British raj摸熟晒啲玩法先覺得隻game根本得個殼,完成度極低
好彩最近兩個DLC補番啲野,但都仲有巨多改善空間,真係有排補
我知hoi4唔可以同ck2,eu4出左咁耐嘅比,但佢嘅base game未免完成度太差,感覺係隻game未做完就推出去,然後逼人買dlc
都唔明佢用咗年幾開發時間,又有前作參考,個release time delay又delay,個base game都做得咁差

我應該都係等佢出多兩丶三個dlc,等佢完成度高啲同特價先買齊dlc玩
玩左咁耐都係eu4最好玩 勁消磨時間
入哂Rule Britannia之前嘅所有dlc

第一個國家係西班牙🇪🇸
試過爆災難變Noble Republic
17xx年國王上返位無幾耐之後又無lala罕有事件政變變29lev先有嘅Bureaucratic Despotism
國王真係唔好彩,被逼退位兩次
唔係唔幫國王,係大國滾雪球有啲燜,係要專燈爆災難先有啲歷史模擬感
(利申試過裁軍加爆叛兵引鄰國,唔係ai跟本唔會打你,佢主動打得你嘅你通常都會輸)

最近呢局係Ironman拜拜復國 reboot左起碼廿次
依家挑戰緊玩到1821
打左Anatolia丶斜利亞丶尼羅河三角洲之後就和平左一百年
Hea到1700年先開始征服意大利、法國同伊比利亞,啲包圍網煩到仆街,已經硬破左幾次包圍網,希望爭取1801年之前成立羅馬
遲啲得閒就出下戰報
P社有名你叫dlc地獄

今次秋特只係半價,下個月冬特應該有75%off
有咩可以下次入埋
Hoi出d dlc咪又只不過加返前幾集d 系統上黎 dlc太多唔想太哂錢就down
直接玩HOI2 darkness hour, done
主要都入晒 下次諗緊el dorado/ cradle of civilisation/ 3rd rome
其實有齊主要dlc都有排玩 只係每次更新就愈難玩
封太多家族好易內戰 又成日有冒險者入侵
同埋將mod變做自己既野
好易鎮壓到 控制得好好多時唔會有叛亂
d content pack 買唔買好
有錢咪買,全部都係啲兵有新skin
dlc 有75% off 咁好
今年成日都剩係做50%
好在無買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞