有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
一營傘兵師可以再生產多幾個師,周圍空降引ai調兵空個港口出黎,然後換成主力師template,都真係唔夠打周喺韓國海運多幾十個師過黎,雖然途中應該會被聯合艦隊打沉一部分 唔接受日本投降就要咁打,最好喺韓國一推日本落海、趁佢未有時間造兵前就一氣呵成空降,會少好多抵抗
未出1.5前民國要贏日本都係要咁打 不過未更新前無特種部隊限制,想喺日本空投既多兵就幾多兵會易打好多,所以你當係trade off 一般講接受日本投降就夠啦,跟國策行仲有大把野比你慢慢消化備戰,都唔需要急住吞併日本 特別係想玩world conquest就要留日本對付歐美,削弱西方國家實力
咁入左同盟國就無計了,入得同盟國玩都好悶,成堆國家圍毆軸心國、共產國際,和會又周圍解放國家唔比你食地
前期係,中期擊敗日本可以改行40 combat width, 不過要考慮無論北進蘇聯/南進南亞都好,亞洲地型同基建太差,40 width會有補給損耗問題,所以一般做法係20 width填線防禦,中間夾雜40 width精銳師突破對方防線
去到1945年後期就全部改裝成裝甲師,用原子彈開路啦
40 width太貴造唔起,用20 combat width裝甲師,一般5 mechanized 5 modern tank已經夠,想既話可以隨意將其中改成modern spg/其他裝甲車輛獎種都得
配埋空軍應該就咁畫線平推就得,真係唔得先用原子彈
Stellaris啲AI算唔算勁
一般般
估唔到連登都有咁多人玩P社啲Game
唔多建議買,humble bundle應該計美國區,貴過香港區。以mandate of heaven為例,入面要十蚊美金,計港紙就差唔多八十蚊,但係香港特價只係六十蚊到。仲要paradox啲驚依排輪流出新dlc,特價機會都幾高,當然有錢就無所謂
如果有subscribe開有多10% off (12美金好撚多game)同埋買嗰到你見到有幾多錢回贈(回贈可以揀自己袋or捐) ,計返其實差唔多,想買game做善事可以一揀
都係第steam減價,玩開hoi4、eu4想買Stellaris
hoi 4冇輕型航母
Eu4 用ottomans比人圍死左
割地之前冇睇 aggressive expansion?
Declare war先睇到?
同啲垃圾同盟
左邊比austin打
右邊比mamluk
連機HOI4 定EU4好玩d?
睇你點睇。
hoi4 可以一日10個鐘玩完一場,但係選擇少。
eu4 可以玩十幾日都玩唔完,但係選擇多,年份又多。
eu4條頓騎士打波蘭打到窮
打殘波蘭又比波希米亞執雞同打我
鄂圖曼都俾人圍死?
玩第一次的時候
eu4 後日更新後要直轄加入核心先可以傳教
Eu4 主要係發展定打人
唔駛問 當年西班牙都係state晒所有殖民地先向果啲地方傳教啦
hoi4聯機虐鬼佬真係好爽 睇佢地d操作配兵完全唔識玩 打唔贏就係度屈人cheat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞