有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
之前果局玩玩下突然冇心機玩,明明已經控制住25格蓋亞世界同環世界
25格星球係靠event發現到,本身有原住民但我係和平政體登陸唔到
打算搞開化再宣戰既時候突然有個人話個星球有致命真菌,幫我殺晒佢地之後我就直接殖民,重要有極高幸福度加成
但係玩左120年左右佔星系太多懲罰太大,搞到科研速度又低、太空基地同艦隊容量低,維持唔到大艦隊去挑戰墜落爸爸

依家又開左局,出門口已經係25格大陸型星球
左邊係機械墮落爸爸,再行上小小就係狂熱親愛爸爸
除左上面有石心機械人之外,應該可以完全確保銀河系西南方所有星系
今次點玩好

btw 機械墮落帝國應該唔怕邊景接壤?

依幅圖單純係探路搵外敵,之後先load返save慢慢勘探

終於打完一局
玩左100年已經出到恆星首都,用多30年出左合成人再轉機械飛升
同時戰艦出埋光子長矛,軍事力量已經可以殺盡全銀河系,但想打肅正協議所以等多40年時間,最後廢事煩直接用code觸發
結果4粒機械星兩粒喺境內出現,2粒係隔離星系
再之後隔離既機械墮落帝國失控又打埋一份
好彩本身財力厚養得起600k+ 戰力先打得贏
有冇人睇the grandest LAN?
波蘭城堡搞嘅eu4 LAN party
7/11-11/11 每日10個鐘 twitch有broadcast
大戰略game 睇直播真係唔知有乜好睇

個個手快開shortcut 都睇唔清楚佢做乜
個host會用spectacular mode做旁述
直播其實係睇玩家策略而唔係操作
聽下歷史meme同玩家之間互動都幾頂癮
睇緊, 都講得幾搞野
明同日本都有人用
有無消息幾時先出Victoria 3
應該永遠都唔會有
又唔好賺又難整,鬼得閑出比你
stellaris ver 2.2成日比人笑話係VIC 3
Unity Ambitions (FREE)
Because of the changes to the economy system, with Unity coming from multiple sources and being a more integrated resource, we wanted to make sure that Unity is always useful. Previously a paid feature in Apocalypse, Unity Ambitions have now been made a free feature in 2.2 ‘Le Guin’.

好複雜?
EU 4 唔買dlc真係唔掂 未改版前亞洲可以偷明雞,改版後冇dlc玩得好辛苦
貿易系統係幾複雜
係咪比較少人玩CK2
我基本上淨係玩ck2 但偏向role playing 多啲
CK 系列 7年玩家

加埋過千粒鐘
stellaris trailer黎講依條片算唔錯
https://www.youtube.com/watch?v=zW3YB2ptGws

不過以space game trailer黎講EVE online始終第一
https://www.youtube.com/watch?v=e2X1MIR1KMs

畀雷劈
eu4 又有dlc
又有
點都買唔哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞