有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
剩係試過world conquest 仲要係靠神羅個系統
有冇人覺得新PATCH 勃艮第瓜分事件好難觸發

定係要達成某D條件先得
EU4點用拜占庭做低ottoman?
佢一做低albania就開我波
完全頂唔到
想拎羅馬帝國返生個成就但一開頭都捱唔到
屌奶星,eu4最新個development diary話會超過直轄上限嘅province每個一年加0.2 corruption,非直轄嘅province唔可以轉region同religion,應該擴張會難好多
控制台玩家係咪會比人笑 幾鍾意呢d戰略game 但冇乜耐性(加埋少少強迫症),玩玩下就開cheat

試過stellaris 開cheat 幫自己同另外兩個勢力食曬小國整到三分宇宙
打親仗都
隊短
去到邊都見到波蘭神鋒
邊個玩eu4想統一全球就快啲喇,去到1.26版本難度會高好多
其實唔太難 我係用卡佢啲兵喺島仔個戰術 不過要睇運 開好多次局先得
打完one faith wc, 而家 打緊three mountain .
高手
事實上,只是save scum 大師, 真高手有地運氣唔好仲可以救到。
玩咗咁耐都唔識玩horde 求教學
我就係無運重開好多次都唔得
開一次又load得慢
搞到無哂心機
我係一開局搵匈牙利/波蘭做盟友,然後佢打albania嗰時主動開佢波,逼佢打雙面戰線
最混亂係十字軍之王同鋼鐵雄心
鋼鐵雄心仲要海陸空都要用
十字軍一直睇唔明點樣先可以宣到人戰,點樣打先贏到之類 次次變左後宮之王

都係stellaris 最舒服
stellaris單機玩得耐會唔會悶,之前睇人講話玩耐啲好悶就無買到
d 野仲係少 好似一開始 eu4咁
HOI4都算好
HOI3先係痴撚線
stellaris 係地圖感覺上比較細,國家冇咁多
但裝下mod玩下宇宙艦隊大戰幾爽
paradox啲驚越早出越難玩,eu2個明末好癲
HOI可以增進地理知識
CK2 多數唔同宗教就任你宣 唔係就de jure claim 唔係就偽造claim

咁樣限制你 費事你擴張得太快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞