有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
買左dlc 要唔要開個鋪新
paradox ceo原來七月做過訪問,話ck2已經冇野好加,差唔多要整ck3,不過 gmae designer Johan就覺得ck2同eu4仲要人買就應該繼續出dlc。依個Johan都幾有影響力,本來ceo唔想出vic2,係佢堅持先出
而家開始整都要起碼兩三年先真係出到 仲要佢啱啱出既話都九成九唔會夠有齊DlC既ck2咁完整

咁除左係 religious 廢咗之外 係咪東正教其實無nerf到
最多我唔玩ironman 改咗可以 territory convert religion
諗唔到如果佢出ck3 係玩法上可以有咩改變
東正教廢咗係我覺得partiarch authority啲buff都係集中傳教同信東正教嘅province,依家傳教難咗變相令到依part嘅buff少咗,所以我覺得垃圾咗,不過就無任何改動。同埋工作坊都有人整mod將傳教變返以前咁
HOI4 有冇話邊幾個DLC必買
我覺得hoi 4得個中國dlc值得買,另外兩個遊戲性改變唔多,主要都係有算focus tree,你唔玩個啲國家嘅話買唔買分別唔大,而且steam個啲mod都唔會差過個啲focus tree

有冇人玩voltaire's nightmare? 好撚正
Okay thx
掉西瓜召喚Vic3
真歐陸風雲
嬲嬲地走咗去改 defines.lua
可以買starter pack試下先,個個都好夠用,再買多個son of abraham會再好啲,如果試完真係鐘意咪買埋其他
Janissaries disaster 係咪有bug
一開波有event彈完出嚟 之後就有得解散janissaries
各位巴打 推薦嘅3隻game都有特價。
我想一次過入手見唔貴應該點樣買。
有太多DLC 唔識分
THX
PIC

有錢嘅話hoi 4 買mobilization pack加中國dlc
eu4買empire pack加dharma
ck2 買love bundle
冇錢嘅話hoi4就咁買隻game都夠
ck2買starter pack
eu4就建議睇budget去散買dlc
1.25 嘅 achievement run

打咗成篇之後 up 下圖就成個 app freeze 咗

同場加映:奧地利軍隊幫我 vassal Kurland 打 rebel。

Ideas: Religious, offensive, administrative, trade
大特價快d hoi 2 darkest hour,唔玩都當收藏
玩既都入精神時光屋
當年第一次玩hoi2,計ic值計到我頭暈,連生兵操作都攪唔掂,玩咗兩日棄game
hoi2已經算好易玩架啦喎
Hoi4 仲易玩,我要去到hoi4 先上手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞