有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
淘寶野都係信唔過
同埋我都只係未買最新果兩個DLC
折左都係一兩舊水
搏唔過
呢隻game 買正版 當支持下 真係好好玩 一玩就成日停唔到 而家挑戰緊鐵人 英格蘭 。蘇格蘭比法國獨立保證緊 唔知點郁佢 係咪要等法國同奧地利開波先有得搞?定博聯統蘇格蘭?
我試過玩英格蘭
玩到中期好難唔俾法國趕出歐洲大陸
上網睇啲人話要一開波搞點法國先
呢排玩緊CK2,無玩EU4
而家法國統一哂 佢宿敵左我,奧地利,西班牙 所以暫時統一唔到英國本土住 係咪成立大不列顛就會食埋蘇格蘭?
照打 英國海軍無敵
蘇格蘭應該唔止法國一個盟友 佢應該會搵個愛爾蘭嘅小國同盟
你向果個同盟宣戰 唔call蘇格蘭 然後蘇格蘭就會有份打但係唔會拉埋法國落水

之後兩個做法
一係同一場戰爭攞埋蘇格蘭啲地 但係warscore貴一倍同埋食勁多ae
一係只係叫蘇格蘭取消同法國所有關係 之後就10年內打柒佢
有mission pu 法國
巴打好計!返去試下先
怕咩 照打 反正法國過唔到海
有招仲狗既 可以等法軍上岸 即用海軍打走佢d船 消滅佢d軍隊
不停消耗法國人力 之後食埋法國都仲得
而家統一左愛爾蘭 而家等休戰完左就打7蘇格蘭 打算用90幾隻船封英倫海峽
其實horde有冇可能唔轉government form玩到完場
玩過,你當佢係文明既宇宙版,後期好多操作。唯一正既係D 音樂BGM好好聽,做野返工聽一流。
P 社D game 係精神時間屋黎
諗住玩多陣就訓 點知已經天光
不嬲都話CK2似RPG
睇住個家族一日比一日大真係好正
點解會轉 horde係最強
kingdom唔係直屬都ok, 係同一家族就ok
但玩玩下又唔夠兵又冇錢 horde unity又跌得快
你係咪冇燒地 pillage 玩horde要燒地 大把錢

其實我講緊CK2 你係咪講緊EU4
我講緊eu4 有燒地乜都有做齊
ck2有horde玩咩? 次次都係玩天主教
DLC
有齊但冇玩過 遲啲玩下
p社game唔識玩
冇概念
㩒下㩒下d文字唔知做咩
我之前用民國時,慣咗用以下兩招:
1. 用兩至三路海軍登陸日本本島港口,引日軍守港口
2. 空降兵揀喺港口旁一至兩格登陸,然後用最快速度佔港口保障補給。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞