有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
香港冇乜人玩
hoi4 我曾經整過香港mod
有鬼佬同俄佬youtuber玩過,都俾佢地恥笑過
整mod要好多時間,而且冇乜香港人玩
所以都冇哂動力冇再更新

hoi4玩左800小時
ck2, eu4, vic2三隻今年先係steam入正同買dlc
計埋以前玩翻版都有幾百個鐘
支持你

認真,香港有心整mod 既人好少,仲要係同香港本土有關

雖然我無玩過但都感激同欣賞你

有心整野實在太難得
Hey its iiiiiiiiiiiisorrowsproduction
係咪以前係高登定連登開過po
認得你個mod 好有心
isorrow幫我宣傳隻mod(雖然係恥笑),都幾感謝佢
因為佢段片我先fix返d唔合理既野,同埋改返做岩比例既香港地圖
man the guns我唔會繼續update隻mod,所以waking the tiger係最後玩到隻mod既版本
不過冇更新d focus tree, 都冇野玩,係入到game咁
未睇過得閒入去參觀下
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=845014313
好多謝你咁有心整mod
我尋日裝咗ck2 乜鳩dlc都無
第一次玩揀咗都柏林
過咗無耐冇啦啦多咗南面嘅一格地
但係佢話乜嘢過咗demesne holding
又話我有unlanded son
係咪即係要我界格地比個仔
封晒啲地比仔女,你就體會到玩ck嘅第一種樂趣
最後無界地比個仔

然後傳位俾個遠房親戚 demesne 由 3/1 變咗做 3/2

同埋 我見到每格都可以起城堡 廟 同 城市
應該起乜嘢先
城堡:兵
城市:錢+科技(要起大學)
廟:冇用(有 DLC 另計)
唔好起,會食demense 位,升自已城堡或者去食其他人地好過。
新DLC 十字軍東征好玩

仆街尋晚起咗座新城市
諗住見到新城市好似好搵過castle town
畀個城其他人就得
比咗人係咪收少好多稅
早知一早就upgrade castle town 算啦
畀人等佢自己升城市入面嘅嘢
你係封建領主 你擁有城市啲臣屬會唔滿意 一開始咩都唔好起 啲錢留黎請僱傭兵
ck2 ,eu4 不過ck 玩耐咗嚟嚟去去都係嗰堆事件有啲悶,不停擴地圖又雞肋,eu冇興趣統一世界玩到歷史版圖/一方霸主/扭轉歷史(神羅7改復興拜占庭之類)就算...vic2好耐之前玩過但無太深入,hoi 對二戰題材興趣不大就冇玩
CK2 真正玩法唔係擴張
原來啲錢要用嚟買傭兵
得 即係好似eu4咁 用錢買兵打人嚟到賺錢
唔係擴張啊,所以咪話事件差不多玩到悶悶地
不停擴地圖係講佢dlc 一路+印度+西域,唔係講我自己擴張 ck 最鍾意玩一啲弱小嘅歷史名門,例如1066復興加洛林,11xx 霍亨索倫小伯爵入主勃蘭登堡,1066哈布斯堡小伯爵號令神羅
最鍾意係ck2
dlc又係最有心同好玩,tog同holy fury
hoi同eu既dlc就真係比下去,特別係eu
CK2 最適合跟住佢啲achievement黎玩 通常都有特定event同玩法
例如重建羅馬帝國 波斯帝國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞