有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
禽晚就係俾奧地利賣咗我
有冇詳情
原本我喇 黑森同埋一個 係到圍打Pomerania
食地食到佢得返一個
打完 和左之後
點知 周圍既國家加入包圍 圍我
心諗 OK既 沒事既 我唔打人未得囉
點知 奧地利用打倒異端去開呂貝克
成個神羅唔夠貿易國抽
仲要打唔羸
我又諗住拖下算LA
點知 奧地利一下講和
搞到我同呂貝克 一個抽20個
睇住ae去玩就得 未勁之前唔好太高ae
明明諗住浪費10年 去搞下內政 真係多得奧地利唔小
到最後好似沒SAVE到
捱到後期無人夠你打
有樣野不明, 不係Austria 係 war leader 咩?

點解Austria 和左仲要繼續打? 不 make sense.
好似單獨講和
war leader 邊有得單獨講和, 你係咪搞錯左,其實你自己先係war leader, 其實係 colition war.
唔記得呀
係奧地利叫打
打打下佢自己講和
好似唔係聯合戰爭
可以不嘔,皇帝不鐘意你,仲有cb 打你。。 打得過皇帝就怕鬼佢。。
去到幾時 唔係屋企
過左。。。。。。
完左喇

下一次應該唔洗等好耐
咁快完
都有成個禮拜 下次應該10月尾
啱啱幫盟友打defensive war
2打5
打到人地投降
最後盟友拎左5塊地
我有幾百蚊

ai 既logic 人係不適用架啦,我都不鐘意打呢類defensive war, ai 好鍾意拖時間,唔鐘意make peace , 有時出埋warning 都不 make peace .
主要睇war extension同war enthusiastic
我當然知, 但係都打到80 幾 90 都不make peace 真係好 on9. 仲要我同佢頂 war exhalesion.
有冇巴打可以講下CK2點玩
宜家玩緊維京時期個大波蘭
點樣賺錢呀 招多d兵呀 完全冇頭緒
剩係試過打左2塊地 增多左1蚊收入
同埋係咁生 已經生左5個仔女
錢:搶(要喺你隔籬)
兵:用 prestige 起建築/用 Raise tribal army 嘅 decision
另外 tribal fix 咗用分封繼承,唔建議生太多仔。如果你想要配偶畀到嗰一半 state attribute,又唔想再生仔嘅話可以考慮學下棋靈王巴打噉娶個阿婆。妾侍嘅話建議揀 45 歲以下,有得攞 prestige,反正妾侍大肚機會細一半。
ck2 係朝代角色扮演遊戲,要一代一代咁累積成果, 如果你玩得好可以一場仗都不打咁成為皇帝,不過,你小心自己keep 不keep 到你個帝國。 同其他game 十分不同, 呢隻game 不係打仗我都會開全速。
禽晚重玩個SAVE 打完果5塊地
奧地利屎忽痕又打呂貝克
JOHN左之後 12個月投降 嘔咗兩塊地出黎
總算有賺
白痴奧地利 之後仲趺出列強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞