有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
新手玩日本仲要織田起手
唔知點搞好
又冇錢又盛

其實佢有個戰國時代係到的話 是咪唔太洗點理直接搞掂附近既外交就開隔離波
爆兵爆到7-8k會好啲,reddit都好多人教點玩大名
推返上嚟
civ要專精其實煩過hoi好多
因為civ戰鬥冇咁複雜,但內政果part好多野可以玩,科技同分城設置影響力好大

btw咪玩6,玩civ5啦
hoi4玩落其實user friendly過hoi2,但係軍隊條前線成日亂咁黎煩到癲

利申hoi2古典派
europa 3 值唔值得買?

而家steam 有特價包晒dlc $55

新手, 只玩過arsenal of democracy

thx
點解會覺civ 5 好過civ 6 明明佢玩法變化都多過5代 雖然佢未出齊
hoi waking tiger 每次都打軍閥打到一半就比日本開拖77事變,然後拉唔切軍隊上前線已經比日本打左半個民國 然後上到前線又唔夠飛機唔夠人擋
唔係應該預好時間搞掂啲野嘅咩
Check 日本 nation focus
你睇網上評價就知,6好多人都鬧AI太鳩,而且地太窄,以後出多幾個DLC再睇都唔遲
話時話有冇人討論stellrais
次次update都變新game,就黎又改玩法

之前開左局兩個鄰居係狂熱親外,關係好到唔洗打仗,之黎佔晒d關鍵星系,後花園成五分一個宇宙咁大
未開發完已經礦石爆倉
依個咪就係問題囉
隻game次次都大改 改到好似變咗第二隻game咁
一隻 game 嘅價錢買到幾隻 game
最煩既係一改版前面所有攻略/教學全部作廢
由單球流到唯心再到依家排外和平 內聖流,改左幾多次
之後重要取消地格,內政又要砍掉重練
好期待Holy Fury啊屌
近排玩返Victoria2
已經唔記得點玩
次次都係玩日本然後打柒中國
我已經現eu4隨便都球長嘅地步
玩太多EU4
未玩過其他
最近得閒買埋hoi4 ck2 victoria2

依家玩緊hoi4但有啲無從入手嘅感覺
有冇巴打簡單介紹下一開始要點做
玩次教學
玩緊 但都要邊睇WIKI邊玩
有冇教學文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞