[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(3)

1001 回覆
565 Like 14 Dislike
個cam話影到個女人係事發之前已經係附近周圍咁望黎望去,似係等緊水魚落搭然後過去屈佢一筆
果三個客人聽講都係好可疑,事發之前唔見哂佢地
有冇可能係惡作劇個阿伯 因之前得罪過佢
(講緊啲小事 撞到佢唔講sorry 諸如此類)
個女仔認得佢就搵佢報仇玩鳩佢
(可能佢本身淨係想整到阿伯比人捉 等佢麻煩下咁 應該都唔會諗到屈佢小偷會令到個阿伯死)
真係死於非命
JUSCO嗰單個女人真係正仆街
咁樣害死個呀伯, 動機係錢?
點解警察好似唔敢查咁? 個女人有冇咩特別背景?
嘩嘩嘩原來之前已經出左15個case
好彩今次冇又miss左
追劇最驚追美劇. 唔洗急最緊要快
抱住個B去犯案 唔太合理
有個b增加說服力 冇人會懷疑個手無寸鐵既媽媽
會唔會個女人係癲癲地果啲 好恐怖
民事訴訟:
2007年,老伯的家屬起訴警方過份使用武力而導致其死亡,要求賠償至少5700萬日圓,而三重縣警察局表現出會堅持沒有做錯的立場到底。

2010年,地方法院裁定「制壓行為超過必要的程度」承認了過激逮捕行為但不承認與其死亡有直接關係,家屬可獲賠償880萬日圓。家屬無法接受,決意再上訴。

2011年,地方法院裁定老伯是無罪的,賠償家屬的拉錯人(拘捕期一日份)賠償金12,500圓(最高)

2011年,名古屋高等法院裁定警員當時的壓制是非法且過激的,判處三重縣警察局必須賠償3,640萬圓予老伯家屬。
又係做左啲交功課野囉,以虛報罪通緝條女
但一直冇消息

女人放大圖(可能要慎點)
😑←睇極都係呢個樣
好似帶咗面具咁
但佢摸嚟摸去似係想偷阿伯嘢,之後大叫偷嘢可能想引開注意走佬
https://hk.mobi.yahoo.com/home/【80年代鑑證實錄】無頭無四肢浮屍-法醫、人類學-041246452.html
岩岩睇緊新聞見到 已破案
但破左案嘅過程有啲莫名其妙
有時真係天網恢恢 疏而不漏
「正如上述所說的情況,咁大動靜在懷中的2-3歲孩子必定會受驚大喊大叫,然後引來注目,但根據報道沒有人聽到孩子的哭叫聲」

唔通係假BB
我都有咁諗過
睇番女人張相加埋敍述真係似面具加假B喎, 又會捉緊人時走咗去嘅, 呢啲位咁肉緊都會等埋個"犯"落網先走啦

啲警察又係19嘅, 又唔搵番呢個"女人"出嚟
報道唔講BB仔喊好合理姐
唔係報道特別講明冇人聽到小朋友喊聲咩
係咪本身嗰幾條友係共犯,想屈人偷野屈人錢,但冇估到警察咁快到 利申:9吹
可能係職業小倫/騙徒
透過制造混亂乘機偷野
BB係當工具咁掩人耳目用
都有機會我get錯
啱啱搵其他案件,睇到日本啲警察有問題到日版維基開左一個專門分類將警察累事既案件擺左入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞