[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(3)

1001 回覆
565 Like 14 Dislike
關於疑犯:

左疑犯,右女童(當時9歲)

2018年5月29日,因為其他事件而服刑中的39歲男人承認謀殺罪,男人在2015年在兵庫縣涉嫌殺害中學女生不遂而被拘捕及入獄,而該宗案件的殺人手法和當年殺害女孩的方式相似,疑犯亦曾隱約透露自身涉案的供詞,因此警方以殺人罪正式拘捕了他。

犯人曾幾度變更供詞,一開始說是覺得被害人很可愛,就跟蹤她並想看她受苦的樣子,隨女孩回到家之後,藉詞詢問時間,並且趁女孩看鐘時乘機入屋。疑犯表示之後她捏著女孩的頸,但看見她臉色變差,就直接逃走了,否認用刀殺害她

根據先前的犯罪記錄,疑犯曾多次在不同地方對至少6-8名女子學生胸腹作出襲擊甚至刺傷。因此警方認為疑犯對未成年女生腹部受傷或出血有異常的執著和癖好,始終相信是他殺害了本案被害人。最終犯人亦承認有用刀刺傷被害人,在勒死她之後並用刀多次刺穿被害人身體致死。

其他:
-案發現場周邊的路人很少,然而因為臨近車道的關係所以車輛很多
-房間中間有一張桌子,被害人倒在桌子旁邊
-14:47的目擊證人表示被害人當時不像孩子應有的開朗的表情,反而是平淡且不太開心的樣子
-14:50-55 美容師說「平常被害人經過時都會敲敲我們店的窗子,跟我和店內養的狗狗打招呼,但當天她只有瞄了一眼就回去了」
-附近的鄰居表示沒有注意到有人或物進入被害人家的情況
-岡山縣內2000-2004年間就發生過兩件兒童失蹤案
明白每個社會都有啲痴線佬
但日本好似真係特別多....
被害人回家時,家中理應沒有人。

點解又係呢啲理應。。。
有無人搵得返連登條link
假如冇人鳩嗡既話,果個時間老母返工,兩個女返學,的確係應該冇人(陌生人除外)
其餘仲有哥哥,老豆同呀嫲,不過都係一係返工/去街一係返學
個疑犯本身已經坐緊監,點解會自爆返呢單case 嘅?
日本真係好多痴線佬 仲要係好變態個隻
過程好恐怖
搵到世紀辯護團主犯安田好弘
連麻原彰晃都幫過
幾單大嘢都成功廢死
話佢係廢死撚不如話佢有心助長惡勢力

警方發現單案手法同當年單案相似所以先盤佢
一開頭都唔認,最多話有捏過但冇殺
Btw呢度都有個問題,驗屍結果話頸部冇傷,正因為咁所以先無法斷定係點樣窒息,但個犯話捏死左佢,一個成年人捏9歲細路條頸有咩可能不留痕跡呢
屌,見上面幾位巴打講完,google光市母女,發現條仆街原來仲未死
可能佢有幾單殺人,而佢撈亂咗啲細節,又或者純粹想鳩up擾亂查案
見親呢啲都不宜太肯定
辛苦你樓主
地鐵打死人個單 死者個老豆係咪ON9?
主動要求close file係咩玩法
追左十幾頁
啲人都係圍繞援交,SM 精蟲上腦
93年個民風邊似得而家
btw 見咁耐都冇人提死者著住運動衫
日本啲學生唔會直接著運動衫放學返屋企
返屋企再換?定被人要脅換?
終於有單拉到
日本警察
個犯口供已經唔可信,有冇用手鏈死個女仔好難講
睇到自己都開始驚一個人
日本啲人係咪壓力大 好似好多痴線佬
仲要痴線到好恐怖
因此警方認為疑犯對未成年女生腹部受傷或出血有異常的執著和癖好
好撚變態 有癖好都算 仲要付諸實行做出黎 痴線佬
我反而欣賞佢忠於自己信念。現代社會嘅人輸打贏要,對自己有利就係公義,對自己不利就係不義。
睇電影成日見有D監躉喺獄中吹噓自己犯過嘅案,可能呢條友又係咁。
我記得有段片
日本警察係街追賊
屌你追到好似散步咁
同個賊保持兩秒距離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞