[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(3)

1001 回覆
565 Like 14 Dislike
支持
hmm睇左上篇有位講ptt媽佛版 某人兄夢到個被殺害既女仔要佢幫手
本來睇到心up心寒得黎又有啲warm 因為有個陳警官同個位三唔識七既樓主唔放棄願意幫佢
結果個死者自己放棄 咩事
警官都講到佢手揸黑旗令,無人可擋,咁咪就真係唔想揭發⋯兇手應該係C 定D?
裁判經過:

1959年最高法院放棄二審的裁決,發還仙台高等法院判決。法院證實了檢控方私自隱藏能證明眾被告不在場證據的關鍵證物「諏訪memo」
(類似打卡簿,記錄了所有出席工會討論人士的便條,上面有各人使用過的名字),另外檢方主張在松川站倉庫發現的萬用士巴拿是行兇證明,後亦被證實該士巴拿無法鬆動路軌的螺帽

日本係咪冇妨礙司法公正呢類嘢
私自隱藏證據都冇事?
LM
LM
留名
但又話c通過測謊機測試喎
不過測謊機真係咁勁 sorry我冇常識
樓主下個CASE講咩
我認為測謊嘅對像如果係久經訓練(如:野火巴整合過的美國碎木機碎屍案,兇手為前情報局人員)係無用的。我覺得如果個女仔已經講到咁明顯,落重火力去查點都有啲蛛絲馬跡掛?
可否貼多次條link?
巴打要女仔嗰條定碎木機嗰條?
謝分享 我都鐘意睇懸案
G持樓主,你post出黎d case都好詳盡深入
同埋整合得好好可以令我睇到好投入案情

其實我覺得樓主出得已經好快,基本上都一日一post
樓主慢慢出,慢工出細貨

終於追到最新post正
國鐵三大懸案完 下一篇仲揀緊
留名
Btw 樓上西環浮屍網上info勁少 (全部都係歐陽波比套戲d info...............)

如果有香港篇,請add , thx
我以前真係喺西環尾見過浮屍
即係測謊機真係堅野黎
然後咁橋abc都受過訓練?
真係唔知係個家人太勁定tw黑警太廢
留名
咪鬼信咩黑旗令啦
台灣鄉下地方迷信到傻
九成九男法律系大學生本身有follow開單case
日有所思夜有所夢潛意識發展到咁
報夢同現實世界既資料有幾match
真係得大學生同個警察知
有,但果個年代有冇就唔知了
最後都冇講有冇罰返檢方
補充一點
撇除報夢一事,男主角仲話有晚訓唔著咩野虎神保護佢
隻老虎唔知點攬住佢訓
睇到呢到已經唔洗睇落去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞