[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(3)

1001 回覆
565 Like 14 Dislike
其實個男人無咩必要還個call機
交收call機個d無報警
直頭無必要打俾個朋友添啦其實

又無咩特別嘢講低

定係純粹玩人?
咁都捉唔到
咁奇怪既,,,,
仲有冇後縝??
除非賣佢豬仔,唔係捉走佢無咩作用
5萬yen踩上屋企追好過啦
「我把北山送到車站然後與她揮別了」
賣豬仔feel 不過應該唔係
或者拐帶去鄰國做奴隸
似係連環殺手/變態fan。

「我把北山送到車站然後與她揮別了」<=對死者有自己幻想既感情。

拎鎖匙扣<=拎trophy
有借過錢俾死者,咁係身邊既變態迷戀fan喇
兩天後晚上8時左右,男子打來了電話說:
「已經拿回call機了嗎?」
這通電話被警方反追蹤,發現是在公共電話前一名自稱是在露天商場幫忙的無業男子(40)。

電話的聲紋與這名男一致,搜身時發現口袋中有一塊白底藍色印花嘅手巾仔,家人認定是北山的持有物,因而逮捕了這名男子。

逮捕時男子手上戴著手套,但在該月炎夏的季節來說這是非常不自然的。

經調查後,男子是一名有婦女暴行前科並在過去曾服役12年的人物。警方在一輛小型客貨車上發現北山所持的物品「漢和字典」及採集了100條毛髮與纖維樣本。男子平日就在同一市區內每周使用一次加油站,但證據顯示他曾在6月12日,15日及17日頻繁地給車子加油。

另外,車上還有一張6月13日由伊勢市內的收費公路「伊勢二見鳥羽綫」發出的收據。

但是最終依舊沒有北山的行蹤消息,由於沒有進一步的證據,男子於7月18日被釋放,至今仍未找到北山小姐的單車及上學用的斜包。

咁都做唔到野
咁都放人
其實d證據都夠哂直接⋯
捉到個犯,搵唔到被害人→放返個犯
日本警察世界第一on9
就咁睇呢單野搞唔掂真係說不過去,唔好同我講佢係皇親國戚定又邊條契弟玩證物
睇睇下好似睇緊日本警察on9合集
可能個男人一直留係個call機附近
如果個朋友係一個人黎拎
就捉埋個朋友

用call機引多個女仔出黎咋
日本警察係垃圾
好彩佢阿媽有陪佢去拎
我反而覺得兇手想制造二重假象,第一拎把菜刀當兇器,第二突登㨂星期三令人唔懷疑係佢嘅熟人做
世界各地懸案 > 線索少 冇物證 冇人證
日本懸案 > 有線索 有目擊證人 有相關物證

佢咁揀都要搏架喎
我諗係有同謀同埋有策劃過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞