[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(3)

1001 回覆
565 Like 14 Dislike
國鐵會解散成今日JR除左巨債就係想打壓工會勢力
順帶一提
以下呢個case今年仲上訴緊未解決
https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Rebecca_Zahau
女事角被自殺,種種証據都指向男事主
偏偏男事主又真係通過測謊
問題係測謊根本既唔成熟又唔完善
唔同地方既測謊又有唔同標準
所以上面台灣報夢case有幾條友通過測謊根本唔代表咩
再配埋當地鄉下既迷信式調查真係世界級
而家日本工會勢力弱到無力
公民活動又無,似對社會死心
可惜現實係同狗鐵一樣 一路屌一路局住要搭佢
跟住落黎呢篇較短,算係比較有趣 大家可以諗下

唔知嗰時交通網絡點, 不過去遠啲嘅唔靠佢都真係冇咩選擇

最抓爆頭都係唔知三單嘢做嚟做咩...規模大, 迂迴, (我自己ff嗰個)效果唔顯著..

如果大概由個效果到摸到個原因可能攪得清點解要做壇咁嘢, 不過可能真係件事一路咁發展最尾先效果不似預期
日日返工想快手啲做完手頭上嘅野就係為左追post
完全同意,小說一篇。可能佢真係夢過D嘢去搵警察,所以報紙會有講。
lm
期待
樓主啲整合同分析真係做得好好
真係地上執到寶 問天問地攞唔到
both可以嗎
日本人仍然係社畜,要靠新一代去改變。不過日本民族性係特別怕改變。
喺路邊執到咁大筆錢真係好危險,可能有人正在做非法交易,俾你搞喎咗,除時惹來殺身之禍。
係死心...無希望改變,所以乜 一億人口完全無可能
測謊係有得train同埋有啲人如果精神有問題咩反社會人格好似都有影響,所以真係唔準只可以用嚟參考下
真,睇戲都有教,仲要就咁dom係路邊
擺明等緊人黎接貨
日本啲獨居老人成日收埋一大筆錢喺屋企奇怪地方。死後啲後人唔知道,當垃圾丢咗。2017年就有一單。https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/1923851/垃圾裏的巨額現金奇案
喺路邊執到咁大筆錢真係好危險,可能有人正在做非法交易,俾你搞喎咗,除時惹來殺身之禍。

no country for old men
香港嘅完全唔敢睇 睇完會疑神疑鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞