[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(3)

1001 回覆
565 Like 14 Dislike
睇咗段片兩次,把聲聽到但見唔到靈異樣
即係佢係自己屋企分屍? 佢D屋企人呢? 分完屍佢D屋企人繼續用個浴室用左咁多年?
另外好想知點解會查到係佢做, 有咩線索連繫到
睇下面圖講案發當時佢住係益田市
而家人媽媽同細佬都住係下關市
佢處理屍體既地方應該係得佢自己住既益田市家

因為寫自家,以為係佢下關屋企
Iphone個語音
"睇"先啱
樓上條片個鏡頭一交比個男報導員,背景就有把好慘嘅女仔聲講「凄い痛かった」。但後面嗰句聽唔清楚。

人面又唔多覺有。可能係睇咗句嘢先去睇片,所以有錯覺
同你一樣聽到第一句。把聲唔恐怖,可能只係附近有人整親錄咗入去。
人面用吓想像力,求其一張相都揾到幾個啦!
吸引觀眾整落去都唔奇
日本好多時啲恐怖節目所謂心靈照片一睇就知PS

利申 有做執相
把聲的確唔恐怖
睇下面留言話個男報導員膊頭有塊蒼白嘅面孔。但我睇咗好多次、兩邊膊頭望晒都唔見有嘢
啲人真係好想像力
ff mode: 佢阿媽知道個仔殺左人
要求佢去自首,矢野唔肯,阿媽以死威脅
仲點著左火嚇佢,結果失控燒死晒

有人樣!
用左耳機聽左幾次都唔係好覺 人樣就更加唔覺,基本上可以放心睇
屌睇到好撚嬲班差佬 又覺得好慘
如果我係當事人真係會好無助
冇話咩奇唔奇怪既
日本啲銀行認存摺/圖章就可以提款
而當時日本人冇身分證(因為戰後日本國民既悲痛回憶)
其實根本可以冇真人照片認樣
冇話咩奇唔奇怪既
日本啲銀行認存摺/圖章就可以提款
而當時日本人冇身分證(因為戰後日本國民既悲痛回憶)
其實根本可以冇真人照片認樣

點解日本無身份證同戰後日本國民既悲痛回憶有關嘅?
聽聞日本二戰時期
一黎物資短缺 要比前線日軍使用
二黎係空襲
呢啲戰爭因素令到生活唔太好
而當時日本人係要將個人資料 名 出生日期 血型之類既野寫係白布到掛係胸前
用黎辨認身份 包括因爲空襲而死既屍體
而塊布個樣同身分證作用 同樣都好似
因為呢啲歷史因素同埋唔想回憶起果陣既情況
日本一直都冇一個叫做身分證既物體
最接近果幾樣叫做住民票 駕駛執照 保險證
幾年前好似想推返舊叫做個人番号カード(my number card)既野
唔知而家咩情況
呢單會唔會係兇手比媽媽虐待過所以好憎女人 最後死都要帶埋媽媽
都係見唔到有人樣
樓主呢
樓主
岩岩先返工 晏啲先更新
揀緊文
期待
睇其他網站
好似係佢自己揚出去
話佢撞車前曾同朋友們表示(即是多過一個)佢做左d大獲野
咁同得多過一個朋友講
同阿媽都唔奇.. (ff)

撞車非常極度可疑
同件案都八九不離十
但詳情就唔知點了
人都變埋焦屍
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞