[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(3)

1001 回覆
565 Like 14 Dislike
lm
警方推論係北山收線下一秒就俾男子扑暈左,連人帶單車搬左上客貨車,畢竟借錢果啲只不過係片面之詞,借據都冇張,up乜都得
可以讓你見見她啊<<E一句係邊個講??

果陣冇CCTVB真係吹唔漲
如果佢唔打番黎 其實真係唔會搵到佢
男人講
6點23分番到屋企果單

我覺得係2哥既同學
大家都知, 日本學校蝦人既情況好嚴重
可能係知佢有個妹, 想搞人 迫佢番屋企

2哥同妹講, 叫佢6點番屋企 希望有20分鐘發生事件, 啊媽630番到黎就會係救兵
啊妹信左就6點番去
同學就食煙係屋企等, 唔開燈係引啊妹深入屋企 而且正常日本人番到屋企會大叫我番黎
無人係屋企(無燈)就唔會?

同學想搞啊妹, 整左手之後啊哥囉左刀出黎想保護妹, 妹就沖出去想走
點知同學殺左妹, 哥都怕上身就話30分有人番黎, 馬上走人

唔排除老母係保護個仔唔推佢出黎, 正常人睇時間多數以5分鐘做單位
6點23分依D單丁時間, 就算你睇左錶都唔會咁肯定啦
唔排除時間上講早左, 令D人覺得佢番唔切屋企,
wa...e句勁可疑,,,
個男子同北山本身係識? 如果唔係點會上佢車
警方推論係北山收線下一秒就俾男子扑暈左,連人帶單車搬左上客貨車,畢竟借錢果啲只不過係片面之詞,借據都冇張,up乜都得

有咁多證物都放走個男人,成件事痴撚線
個男人有冇解釋點解佢咁講
果陣5萬蚊好大金額
似個傻犯捉完條女(賣豬仔?)
仲傻到想屈返5萬蚊(話借左比佢)
之後比人拉左
點知警察放佢走..
(因為證據好明顯,個犯亦唔似老手)
個男人部客貨車係咪都係白色?
其實係個男人架車到搵到咁多北山嘅野
警察都可以將個男人拉黎當嫌疑犯調查啦
證據不足唔可以出搜查令查埋佢屋企架咩
真係天下警犬一樣黑
北山的朋友說北山跟她們曾表示有輛白色客貨車老是在她附近轉來轉去,感覺很可怕

顯然犯人一早鎖定咗目標,跟蹤北山,了解完佢嘅日常時間表再揀個好時機落手。
點解揀北山落手呢,我推測(假設疑犯就是犯人):
第一:北山比較細粒(得150CM左右),容易下手;
第二:據網上資料所得,北山打工嘅地點係齋宮,google map完發現無論係齋宮、定成個明和町都好強鄉下感,人流好少;
第三:北山打工完結時間為下午8點幾,對於日本嘅鄉下地方,下午8點幾呢個入夜時間無乜人;
第四:據網上資料所得,疑犯曾經試過用車撞跌踩單車嘅女性,對女性實施強姦之後搶奪金飾。而疑犯鎖定北山,係因為北山會踩單車移動,疑犯想用同樣方式再次犯罪。
Reference:http://xn--3kqzj35krym8uq54hmih.com/%E4%B8%89%E9%87%8D%E7%9C%8C%E6%98%8E%E5%92%8C%E7%94%BA%E8%A1%8C%E6%96%B9%E4%B8%8D%E6%98%8E%E4%BA%8B%E4%BB%B6%E5%8C%97%E5%B1%B1%E7%B5%90%E5%AD%90/

但係我對於疑犯點解要搞場大龍鳳無咩頭緒
柯南
最近香港個條友
寫實漫畫
香港黑警還黑警 打擊嚴重罪案都仲叫認認真真
日本果班睇到眼火爆
睇完呢 如果夜晚自己係屋企都驚驚地
特別係住村屋
會ff有變態佬潛入屋
加油
根本所有證據都指向個男人 而同時個男人冇任何實則證據去証明自己清白都可以放人
好痴線 架車有晒北山啲個人物品 講緊嘅系200條頭髮 好人好者冇咩事點會係唔識嘅人嘅車有咁多頭髮 北山rip 應該遇到變態 將佢姦左
支持以色列打柒班中東佬
六日戰爭
因為日警顧慮到有罪推定同入罪率?所以想做到straight proof?所以先未100%都唔搞
無係應該去搵
起碼查吓佢屋企同嗰幾日去過嘅地方
案發時佢喺邊

證明唔到有罪都要說服到人點解咁都唔告
有冇興趣講下谷川岳空吊遺體 雖然唔算係懸案 但真係一場新聞界既大龍鳳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞