[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(3)

1001 回覆
565 Like 14 Dislike
矢野君與媽媽很像,是個眉清目秀的帥哥

真係幾靚仔
品學兼優又靚仔
即係佢係自己屋企分屍? 佢D屋企人呢? 分完屍佢D屋企人繼續用個浴室用左咁多年?
另外好想知點解會查到係佢做, 有咩線索連繫到
我覺得個兇手講呢句 係講緊真實既清先生 已經比佢殺左 真係躺著
暫時係見過最靚仔既變態佬,其實仲有冇資料佢交通意外死係真係只係意外定係自殺?
有關矢野的車禍:

事發兩年前因父親病逝而米屋也閉店,矢野在2009年11月6日向公司請了兩天假,而8日那天與鄰居說了
「要去給父親掃墓」
與母親兩人一起乘車出去。
在歸家的車道上,車子突然失控多次向左右的護欄碰撞,停在路邊並冒出白煙及起火。

等救援及警方來到的時候,坐在司機席的矢野已經燒成一團焦黑,旁邊坐著的是已被燒死的母親的屍體。路上沒有遺下剎車痕和滑痕,矢野被認為把母親牽連了進來事件之中。

另外亦有目擊者表示,車子與護欄碰撞之前其實裡面已經起火。

兩宗事件的事發地點:
紅色圓形⭕️最後目擊死者的購物中心
黑色圓形A-疑犯在益田市的家,事發當時住在這裡
臥龍山紅色交叉❌死者遺體發現處
山口縣旁的紅色交叉❌疑犯遭遇車禍現場
山口縣旁的黑色圓形-疑犯在下關市的本家
會唔會有可能係單野揚咗之後心虛自殺
自殺攪到咁麻煩好奇怪
上車帶埋呀媽再自燃
突然失控 感覺好似鬼片
殺完人之後出現幻覺
見到死者出現左閃右避,最後撞車死
如果係既都唔會等到咁多年之後啦
屌 撈亂左 仲記住清先生個2001年
自膠
支持樓主
有冇講個兇手因為咩事用刀威脅女性?
似乎佢因為呢件事好憎女性 所以用咁殘忍既方式殺人
會唔會有寃情?
睇左咁多單案 直程覺得日本係一個禁區
咁強案件都未破即係大把犯人逍遙法外

去日本都要小心啲 唔係一陣返唔返到黎都成問題
十單有9單死既都係女高中生 男人老狗 無事既
睇左咁多單案 直程覺得日本係一個禁區
咁強案件都未破即係大把犯人逍遙法外

去日本都要小心啲 唔係一陣返唔返到黎都成問題

咁講歐美仲危險啦,更加多係未被揭發
其他相關可疑點:
-死者在香川縣的本家一直接到無言電話

後續:
2017年1月31日,松江地方檢察院基於疑犯已死亡而判處不起訴處分。*
不起訴處分:若出現檢察官不得向案件提出訴訟的情況話就會出現不起訴處分,比如疑犯已死亡,非我國能管轄範圍(治外法權),大赦,疑犯心神喪失(扮痴線都計),疑點不足,疑犯未滿14歲(少年法)等共20條法則。

影響:
濱田市每逢10月26日都訂為「生命與安全安心日」,為了不讓人淡忘此宗殘酷的案件,每年這日都會舉辦安全意識教育講座及平岡小姐的追悼會。

其他無法解釋的事: (靈異?)

在2009年的新聞報道中提及到此案件的情況,而映像途中11秒左右突然錄到有把女人的聲音說道:

「真的好痛啊...為什麼偏偏是我。」(原文:「凄い痛かった・・・どうして私だけ・・」)

這樣的無法解釋的聲音,工作人員都無解。

有網民在youtube上找到這宗新聞記錄,除了上面提到的怪聲之外更說在現場畫面正中看到了一張詭異的臉。
http://www.youtube.com/watch?v=s_SXAPsJn3w

(樓豬唔敢睇,大家請加油 )

---完---
好靈異真係 唔敢睇條片
咁靚仔竟然係變態殺人犯,
呢啲野真係冇樣睇
懷疑兇手屋企人都知佢個仔殺人
樓上條片唔敢睇,體字都覺得恐怖
睇下面圖講案發當時佢住係益田市
而家人媽媽同細佬都住係下關市
佢處理屍體既地方應該係得佢自己住既益田市家
有冇勇士去條片度cap個靈異樣黎睇睇?
我睇左但係都唔多覺有
話有個把聲都聽得唔係好清
矢野被認為把母親牽連了進來事件之中。

突登整壞架車自殺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞