【絕無轉機】我坐上咗一架盛載住絕望嘅航班。(2)

1002 回覆
326 Like 26 Dislike
新帖留名
留名
唔係過吹無默媽 但出得太慢無晒緊張感

唔係講笑,就算巴打啲文幾好睇都好,出得慢真係令我有少少唔想追
留名

唔係講笑,就算巴打啲文幾好睇都好,出得慢真係令我有少少唔想追

我同時追緊十幾個故,其中一個出慢少少我已經唔知跟到邊
留名

我同時追緊十幾個故,其中一個出慢少少我已經唔知跟到邊

所以我而家都未追
Btw 我覺得同西營盤有d似 又係一個複製既交通設施

假機場
留名
留名
留名
Push
好緊張呀!!!
新post留名,遲兩星期睇,咁快live左
無默媽幾時有文
已經冇哂個緊張感
留名
Btw 我覺得同西營盤有d似 又係一個複製既交通設施

假機場

同一個套路,不過今次係人殺人
文呀
留名
8.

「永遠被困喺度,就好似你講嗰班『掠奪者』咁?」我問。

「嗯……但咁講都唔係好準確。佢哋其實係有辦法救到自己,
只係永遠都選擇放棄呢個機會……」阿曉講到呢度突然若有所思,
最後望返嚟我哋呢邊,「好喇時間冇多。我哋唔可以就咁行出去。我需要一個幫手,有冇願意跟我嚟?」

「吓?就咁出去唔得咩?」軒少問,其實睇得出佢仲對頭先件事耿耿於懷,
唔想同阿彤留喺同一個地方太耐。

「雖然係有人幫手開路,但都唔代表門外面係絕對安全。」阿曉有少少無奈咁講。

「等我嚟。」針織帽男企起身,「我同你出去。」

「喂!」阿琪聽到嗰下反應好大,跟住企起身,幾乎想伸出手想拉住佢。

「放心喇,就好似佢頭先咁講,如果佢真係壞人,頭先就冇必要救我哋。」

「醒目仔。」阿曉笑住講,呢刻佢已經打開咗門罅,
利用鏡片反射睇外面嘅情況,「我應該點叫你?」

「唔……」針織帽男諗咗諗,「Lincoln。」

本來阿琪仲係一臉憂心,但一聽完佢個名就變得有少少無奈。

「Lincoln……一陣出去之後一定要跟實我,我會行得好快。至於你哋,」
阿曉望返去我哋度,「準備好心情,我哋應該會喺一分鐘之內返到嚟,
如果冇……櫃裡面有幾把刀仔,幫唔到好多,自求多福。」

說罷,佢就揮手叫Lincoln行過去,兩個人行出雜物房。我哋都把握時間,
喺櫃裡面搵出阿曉所講嘅刀,然後企哂喺門附近準備。

「對唔住。」就喺我同Kathy眼神有所接觸嘅一刻,佢突然向我道歉,
「如果頭先我肯第一時間相信你,件事就唔會搞成咁。」

「其實最錯係我。」阿琪接著講,「係我阻住哂浪費咗好多時間。」

「咁老實講,妳哋會懷疑都好合理。」我回應,「加上啦,既然嗰條走廊係有人守住,
就算早一兩分鐘結果都係一樣。算喇,過咗去就唔好諗……」

雖然係咁講,但諗返轉頭,阿響佢哋兩個都係喺嗰個方向走。但頭先係見唔到佢哋嘅屍體……
唔通佢哋真係冇事?若果我嗰陣選擇跟佢哋行,係咪已經安然無恙咁身處喺飛機裡面?
無默媽幾時有文
已經冇哂個緊張感

下個星期希望快d啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞