【絕無轉機】我坐上咗一架盛載住絕望嘅航班。(2)

1002 回覆
326 Like 26 Dislike
個名好難聽

叫返kathy的唔得

好難聽 好難聽呀~

真係幾難聽
個名好難聽

叫返kathy的唔得

好難聽 好難聽呀~

反正佢都就黎死,無所謂啦
乳姬
柯屎機
個名好難聽

叫返kathy的唔得

好難聽 好難聽呀~

好仆街

支持無默媽, 但係live左到底算唔算好事
個名好難聽

叫返kathy的唔得

好難聽 好難聽呀~

好仆街

Kathy左睇右睇都唔似而家死
反而似係變得冷酷無情就真

估計亦係故事開頭同男主對話,吞槍自殺果個人
走廊果陣live討論好熱烈
反而<西>, <絕命>書,同呢次好少人討論

4唔知係咪因為打散左d讀者
一堆fb同一堆lihkg的原因?

出得咁慢
前幾日都提議過不如討論下三步曲,冇人SHOW。。。
反而&lt;西&gt;, &lt;絕命&gt;書,同呢次好少人討論

喊完又笑

出得咁慢

西,走廊都係咁上下
前幾日都提議過不如討論下三步曲,冇人SHOW。。。
反而&lt;西&gt;, &lt;絕命&gt;書,同呢次好少人討論

某程度懶得打
同埋絕三未太夠料去串起下便4個故,夾硬要up d睇法都得…
絕一
絕二
絕一書
西營盤
每日一追
文呢
求奇up下d聯想
已知
絕一 = 絕書提到的第98次輪迴
絕二(網絡) = 絕書Katie用時光機睇到用無啟示病毒的世界,絕望鄉之罪裏便的儀式失敗
絕一書 = 原時空玩到第一百次的紀錄及玩命暴走

9估
西營盤 = 絕三時空的後續,絕三男主就係賈彥(未有證據,只憑佢性格估計)
絕二書 = 儀式成功,觸發啟示病毒(按絕一書唔同結局9估)。

絕三目前已知
1. 有痴線佬用儀式詛咒左呢班飛機(故事開頭廁所伯伯應該係啟動儀式)
2. 去到最後最少有2個生還者對話以符合番序
3. 啟示病毒仲未散播(如黑衣同肥安娜講真話)
4. 有個盒可以防止病毒散播(潘朵拉架?)
5. 意識,黑影,肥安娜似同一組織,但立場有些微偏差(黑影同肥有娜係今集見到了)
(有d其他唔打啦)

絕三9估
1. Kathy性格會變得黑暗(最後一笑)
2. 男主會自白點解殺佢前度阿哥(應該有重點)
3. 故事入便d煩膠會最後先死
4. 文冰瑤會老是常出現

疑問
1. 絕望鄉之罪點黎,未知
2. 啟示病毒點黎,未知(人做?天然?神整?無中生有?)
3. 黑影係邊個

暫時係咁多,眼訓
希望引到高質討論
求奇up下d聯想
已知
絕二(網絡) = 絕書Katie用時光機睇到用無啟示病毒的世界,絕望鄉之罪裏便的儀式失敗

9估
西營盤 = 絕三時空的後續,絕三男主就係賈彥(未有證據,只憑佢性格估計)
絕二書 = 儀式成功,觸發啟示病毒(按絕一書唔同結局9估)。

絕三目前已知
1. 有痴線佬用儀式詛咒左呢班飛機(故事開頭廁所伯伯應該係啟動儀式)
5. 意識,黑影,肥安娜似同一組織,但立場有些微偏差(黑影同肥有娜係今集見到了)
(有d其他唔打啦)

絕三9估

疑問
3. 黑影係邊個

暫時係咁多,眼訓
希望引到高質討論

絕二書應該...嗯
其他討論位幾趣
全力支持無默媽
求奇up下d聯想
已知

9估

絕三目前已知
(有d其他唔打啦)

絕三9估

疑問
3. 黑影係邊個

暫時係咁多,眼訓
希望引到高質討論

絕二書應該...嗯
其他討論位幾趣

無默媽
絕二書,搭搭下車仲諗到,應該有d新重點同絕三有關

另二月之期已到,絕二書呢
今日有文?
推下先
又live啦
等緊 推下

出得咁慢

有邊次會快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞