【絕無轉機】我坐上咗一架盛載住絕望嘅航班。(2)

1002 回覆
326 Like 26 Dislike
西營盤先開始睇...而家追返絕命上映..係咪同一個系列來?

仲有無其他絕字頭既故
西營盤先開始睇...而家追返絕命上映..係咪同一個系列來?

仲有無其他絕字頭既故

絕命上映
絕命走廊
好似係
留名
上帝叫我聽晚先出
上帝叫我今日吹你岀文
唔帝話你今日唔岀文,叫我腐皮你
舊讀者新留名
希望樓主條命可以好似你D故咁
長長久久 精彩絕倫
唔該請出文
星期五啦喎
上帝叫我聽晚先出

上帝叫你立刻出文
晚晚live 無聲留名
已經一次過追哂絕系列 仲未有文
上帝叫我聽晚先出

出得太慢啦
D名已經唔知邊個打邊個
聽講今晚有文
11.

其實由飛機準備起飛嗰刻開始,我已經有種好強嘅預感,
覺得好快就會有事發生……只係估唔到真係咁快實現。
睇嚟,我哋係唔洗指意有任何喘息空間。

「佢……佢係Fred?」Kathy將雙手擺喺嘴前面,難以置信咁問。

Fred嘅「死」可以話係毫無徵兆。雖然起飛嘅時候確實係好大噪音,
但若果前面艙真係出現咗咩狀況,都冇理由完全聽唔到……何況係斷頭咁大件事?

「啊啊啊啊啊啊啊啊啊!!!」

就喺下一刻,身旁傳嚟淒厲嘅慘叫聲……
係Bowie,佢一臉驚恐咁盯住Fred嘅人頭,不停大叫大喊……

「妳唔好睇呀!」Steven即刻擋喺佢前面,「冇事架,Bowie……
相信我,我哋一定會冇事……」講到最尾甚至伸出手攬住佢。

Bowie最初都有啲掙扎,但慢慢又冷靜落嚟,開始伏喺Steven肩膀上面不停係咁喊。

「到底發生咩事,呢件事幾時先會完?」Kathy無助咁問,但呢刻根本冇人可以答到佢。

飛機終於爬升完了。但機艙入面嘅燈並冇著返。
更詭異嘅係外面一啲動靜都冇,整架飛機就好似只係得返Bowie嘅喊聲……

唔通,外面嘅人都已經出哂事?假設呢個係最壞情況,
咁兇手(們)好可能已經過緊嚟我哋呢邊,
甚至早就喺外面,只係等緊一個機會攻入嚟……

諗到呢度,我即刻拎返起頭先喺機場雜物房得到嘅刀仔,
屏息以待……第一次感受到原來「寧靜」係咁有壓迫感。

結果等咗差唔多兩三分鐘,依然係未有事發生……
見狀,我大膽咁作出一個決定。

「我想出去睇下發生咩事。」我擰轉頭同Kathy佢哋講。

「出去?」Kathy睜大雙眼,「但、但Fred佢搞成咁……
會唔會真係好似張議員咁講,有班掠奪者上咗機,趁起飛嗰刻落手?」
live
竟然咁早有文
竟然咁早有文

係遲囉好無
差啲唔記得咗個故
差啲唔記得我追緊故
咦喂咁短既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞