爐石戰記討論區 #2 1001唔開新既係雞係公廁

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
太長唔quote
我個人覺得留領主好過炎魔 由其係大後期既時候
另外dirty rat係內戰中有機會拉到人地main卡之後解/人地放doomsayer再拉
435盾同4c解卡都見人放過 但覺得作用唔大冇放
通常抄完deck仲要跟返meta調整下
里諾術我都冇用張合藥水
老鼠好正,拎走冰法張+2法傷配Tc130都ok
除左otk 同快攻衝死唔明點里諾術點輸咁多
個meta悶到喊頭幾張已經大概知輸贏
太長唔quote
另外dirty rat係內戰中有機會拉到人地main卡之後解/人地放doomsayer再拉

領主我唔識用

下風果陣用黎都係捱打,冇大帝冒話,出完又唔夠費出英雄能力 上風果陣都唔駛點用領主啦,唉

我都驚老鼠拉到人d 勁卡出黎
太長唔quote

領主我唔識用

下風果陣用黎都係捱打,冇大帝冒話,出完又唔夠費出英雄能力 上風果陣都唔駛點用領主啦,唉

領主打控戰控牧咪發揮到作用
但想靠佢翻盤就冇乜可能
留名
太長唔quote

領主我唔識用

但想靠佢翻盤就冇乜可能

都唔係既有時reno完 靠佢回返上15同打3血
確保人地冇otk果陣變左既 仲可以靠d66扑爆人 當然打控戰控牧更加有用

領主我唔識用

但想靠佢翻盤就冇乜可能

都唔係既有時reno完 靠佢回返上15同打3血
確保人地冇otk果陣變左既 仲可以靠d66扑爆人 當然打控戰控牧更加有用

領主打控戰控牧係一張定輸贏
但要識變身時機
通常清場後駁末日凍結別人一回合(有隻垃圾老鼠呢招難用左)
或計過自己兩回合內唔會俾人殺就變身
一回合變身
下回合清場加英雄能力
再下回合補血上嘲諷之類,之後嗰場就係你的了
交換亞服80金仼
強力貓頭鷹#3883
交換亞服80金仼
強力貓頭鷹#3883

已加

重po

重po

我覺得擺436heal果隻好過擺435taunt
有無奇蹟賊心得分享
有無奇蹟賊心得分享

要有信念
交換亞服80金仼
QMyLife#2163
有無奇蹟賊心得分享

要有信念

相信出完法術之後下一張可以換到一張關鍵牌
絕對逢生

冇開副本 窮J

冇開副本 窮J

2/6?

冇開副本 窮J

2/6?

復活牧用個隻肥佬
9x4x2 張slide未睇

睇左8x4x2 張slide 手痛
reno術我會落226老鼠同355
唔要223左右嘲同幫派老大

左右嘲好似唔多實用

幫派老大就一時時

355 係咩?

老鼠我驚會幫左對手

左右嘲好似唔多實用

幫派老大就一時時

355 係咩?

老鼠我驚會幫左對手

355術新個隻史詩 召怪扣4血 基本上都係夾暗影清怪
老鼠多數放完都係扭曲空間/tc130
除非知對面手牌九成係法術武器都好少淨放落場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞