爐石戰記討論區 #2 1001唔開新既係雞係公廁

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Blizzard 話要nerf 或者 移走一啲basic/classic卡喎
咁大件事 依度冇人提

蒼藍龍:o
經典卡都nerf

我唯一覺得要nerf既係autioneer 同埋rags
一日唔改 奇蹟賊只會一直出現係所有meta 唔會被rotation影響
Rags lord 就有種咩deck落佢都冇壞既感覺 silence又對佢冇效 冇咩可以counter 只得硬解
Blizzard 話要nerf 或者 移走一啲basic/classic卡喎
咁大件事 依度冇人提

經典卡都nerf

一日唔改 奇蹟賊只會一直出現係所有meta 唔會被rotation影響
Rags lord 就有種咩deck落佢都冇壞既感覺 silence又對佢冇效 冇咩可以counter 只得硬解

暴雪係咪食撚完屎黎
咁大件事 依度冇人提

已經冇玩,鬼知咩
咁大件事 依度冇人提

已經冇玩,鬼知咩

唔係巴打講都唔知
出完wild禁卡都搞唔掂咪再nerf(廢牌)囉,最重要係佢地設計底下玩遊戲
依家根本唔好玩話之暴雪做咩啦,開左廢牌一次就預左唔理你班水魚點諗
出完wild禁卡都搞唔掂咪再nerf(廢牌)囉,最重要係佢地設計底下玩遊戲
依家根本唔好玩話之暴雪做咩啦,開左廢牌一次就預左唔理你班水魚點諗

好想知d暴雪契仔今次會點同佢地老豆抹屎忽呢

請問下次開副本係幾時?

儲緊錢

經典卡都nerf

暴雪係咪食撚完屎黎

炎魔同爆爆都係必用,好屈
咁大件事 依度冇人提

實用率高 = 一定nerf
所以bz game 都係咁
亞服80金任互換
Waikc#3940
長期hea玩中,上嚟望下先知bz又想nerf牌,痴撚線,我買啲卡返嚟唔係俾你係咁ban同nerf架,屌你老母下次出之前諗好啲先啦
竟然冇人講jade druid,冇限1cost召大怪跟本痴撚線,亂玩都贏
竟然冇人講jade druid,冇限1cost召大怪跟本痴撚線,亂玩都贏

但宜家既meta 佢俾快攻/打面deck克住
挨到去kun 當你贏
打返wild mode
岩上左r5
wild mode 對手多元化少少
而且renolock 更屈
有肚肚、328、虛無呼喚者、古董治療機械人
屌打D有前無後嘅on9 deck
打返wild mode
岩上左r5

wild好多control
玩mill好過癮
上次玩Unrank 對面出緊個陣掉左張taunt出黎 隻5/5/5 既spiked hogrider自己衝左出去係咪正常
上次玩Unrank 對面出緊個陣掉左張taunt出黎 隻5/5/5 既spiked hogrider自己衝左出去係咪正常

應該係arena先啱 仲好似冇扣石
打返wild mode
岩上左r5

虛無好正

冇玩過wild,懶得砌

係咪都會有獎勵架月尾
打返wild mode
岩上左r5

虛無好正

冇玩過wild,懶得砌

係咪都會有獎勵架月尾

一樣會有 計你wild同standard最高個rank
等緊新dlc
依家一路玩arena 一路儲錢第eexpansion

Rank個生態都係太惡劣 反而arena 好似平衡過以前

值得玩下

值得玩下

其實個問題從來都冇改變過
就係玩鬥手順
送葬獵嗰期開始高鋒
之後到咩快攻騎
秘聖
中速獵
打頭薩
中速薩
到而家海盜流
一代傳一代
係早期有放狗禿鷲森林狼、同中期有奴隸戰先有返場手段
我諗到暴雪執笠佢都諗唔到方法解決鬥手順嘅問題

值得玩下

其實個問題從來都冇改變過
就係玩鬥手順
送葬獵嗰期開始高鋒
之後到咩快攻騎
秘聖
中速獵
打頭薩
中速薩
到而家海盜流
一代傳一代
係早期有放狗禿鷲森林狼、同中期有奴隸戰先有返場手段
我諗到暴雪執笠佢都諗唔到方法解決鬥手順嘅問題

暴雪冇諗過解決
佢話手順係同啤牌一樣
RNG>一切
已不課金
renolock路過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞