爐石戰記討論區 #2 1001唔開新既係雞係公廁

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
但你合左金卡佢之後退返3200塵
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600

而家都係賺左1600

你本身係-1600賠1600
而家係-4800賠3200

講清楚d應該係-1600賠1600加張普通傳
有普通再合張金既話就變左-4800+3200 外加1金1普通
當你自己分埋張普通就最後return變左-1200
張金卡低於4折既 不過我就冇興趣

再假設你本身張傳係抽返黎
再合金卡 -3200
佢送3200
你再碎返張金卡1600
即係-3200 + 4800=1600
等於暴雪送多張自選傳說俾你(好似係)
六牌將進名人堂
明褒暗貶冷宮藏
猛瑪三擴皆探囊
單人冒險已絕亡
狂野亂鬥齊瘋狂
暴雪掠水好鬼狼
無科玩家盡投降
死忠荷包亦乾塘
屌以後玩開放算
咁我應唔應該合隻金傳

合啦 反正一定唔會蝕
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600

而家都係賺左1600

有普通再合張金既話就變左-4800+3200 外加1金1普通

再合金卡 -3200
佢送3200
你再碎返張金卡1600

我覺得名人堂啲卡唔會比碎
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600

而家都係賺左1600

再合金卡 -3200
佢送3200
你再碎返張金卡1600

https://twitter.com/MalkothFate/status/832303687636762624
BB話得
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600

而家都係賺左1600

再合金卡 -3200
佢送3200
你再碎返張金卡1600

https://twitter.com/MalkothFate/status/832303687636762624
BB話得

sor
金女王已合 是撚但
個個合女皇金 跟
想知adventure 退場係咪唔會退原塵
Btw 之後有張金炎魔 等塵用拆咗
個個合女皇金 跟

合金女王金炎魔
個個合女皇金 跟

合金女王金炎魔

有無人逢azure drake個啲都合埋 賺盡佢
可惜得3200塵 唔夠塵合埋金蒼藍龍 同 金炎魔
唔係好明 有冇人解釋下
Wow咗未 azure drake退場

我有冇睇錯 唔洗拆卡仲送埋塵?

應該冇 可以合返兩隻傳說

邊度話送塵,幾塵

上佢fb 繁體page 被人圍屌
剛剛合左兩隻傳用

冇塵了
真神教又幫緊BB搬龍門
經典卡都退
屌你老母
有無巴打有點合兩隻傳說金卡最抵方程式

利申女王同炎魔普通卡

而家拎3200合炎魔
改版後佢俾返3200你
之後你拆左張普通炎魔賺1600

其實嚴格黎講你冇賺多左,只係張普卡upgrade做金卡
但一有誤會左啲條款,或者臨時修改,例如唔俾拆,或者拆左都係得1/4塵,你就PK
合唔合好金蒼藍龍好
加基森唔退
退炎魔
加基森唔退
退炎魔

退左conceal你都無得用奇蹟賊了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞