爐石戰記討論區 #2 1001唔開新既係雞係公廁

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我覺得新起碼課多次msg同黎緊新既expansiom先追得切個meta

追meta其實好攰,不如玩下fun deck
諗下點樣可以砌副爬到梯既deck仲好

我最多只爬到18

玩弱智海盜戰都輕鬆10-12啦 唔係嘛

台狗頭哥玩6日爐石就用海盜戰上左傳說,佢連法師英雄技唔會buff龍鰻都唔知

乜撚野人黎
有冇detail

幾時收皮
而家玩落好鳩悶

無reno 成個mean street 廢曬d only one 卡

已經可以正式宣布,黑街傳說係全驚最廢

Aya係最合得過 其他兩隻真係等封麈
玩緊renolock

到時轉jade 薩
咁我努力算 差啲課左金400

新手慢慢玩先

要有咩卡 法師
原來今週同窗會,又可以自己分身對戰解任喇,BZ真佛心公司

結果唔見哂100 60 80蚊任 我得返d垃撚圾40蚊任

係~我都洗走個75魚任,不過法國得亞服有,我歐服未齊牌平時解任頭都痛
我覺得新起碼課多次msg同黎緊新既expansiom先追得切個meta

我最多只爬到18

台狗頭哥玩6日爐石就用海盜戰上左傳說,佢連法師英雄技唔會buff龍鰻都唔知

乜撚野人黎
有冇detail

頭哥好垃圾 wor
講野好撚基

我最多只爬到18

乜撚野人黎
有冇detail

頭哥好垃圾 wor
講野好撚基

就係垃圾9打都上到傳說,只要你有一副快攻狗牌all face
新手留名

課左新手包中左Jaraxxus 但係唔識點用。

求各位指教Warlock deck

依家99.99都係配Reno deck
落嘅時機都要準 唔係嘅話得15血好易俾人OTK
最好有taunt wall 夠常見係俾人打到得殘血先出
如果發揮到 每round 66 加38武器好撚勁

我而家打唔係見Reno 就係C'thun
見到都悶

快攻:海盜戰/薩
慢d:龍牧/jade薩
慢做:煩撚到Pk嘅Reno Mage/lock/priest
End of this meta
(雖然有其他 不過打嚟打去都係呢d真係算悶

新手唔識野
我係試過幾次扣到對家十幾血下turn 可以收佢皮
屌你隊張Reno 爆番30血倒輸

打reno唔用海盜速攻大刀大刀砍落去唔得
一拖到turn6佢出reno 9成速攻無續戰力就收得皮

turn6冇reno仲有臭串韓仔blizzard接flamestrike等緊你

真係打renolock, renomage打到燥
磨到佢無血就Reno,
好啦reno完再磨到佢無血就變身,每turn 6/6, 架盾
Renomage仲on9, 永遠掛9住張ice block, 手牌就reno等住
俾人打爆就Reno
戈時你都無晒後續力再同佢打
有時真係打海盜都好過佢地
Reno真係毒瘤黎快撚d收皮
點打龍牧
由第一round 到第五round 都可以放隻勁怪出黎
我鋪到場就一支龍火出黎收我皮

556離撚哂譜

對龍牧首選梗係用renolock 或者OTK deck 好似魚人聖
龍牧自己冇OTK 係死症黎架,清場最高傷害得5血係第二個問題,對奇蹟賊一係開頭已經可以壓住打,如果唔係都兇多吉少
你中後期有大型清場加補血佢已經要重新黎過
而且一般牧係冇方法打變領主嘅術士
最輸蝕係用中速薩,每次清場都重創,但又唔舖場唔得

幾時收皮
而家玩落好鳩悶

無reno 成個mean street 廢曬d only one 卡

Aya係最合得過 其他兩隻真係等封麈

本身汙手黨入面聖 獵都成個隱職咁

++聖係競技場勁到黐肺,都唔算隱啦
新手留名

課左新手包中左Jaraxxus 但係唔識點用。

求各位指教Warlock deck

依家99.99都係配Reno deck
落嘅時機都要準 唔係嘅話得15血好易俾人OTK
最好有taunt wall 夠常見係俾人打到得殘血先出
如果發揮到 每round 66 加38武器好撚勁

我而家打唔係見Reno 就係C'thun
見到都悶

快攻:海盜戰/薩
慢d:龍牧/jade薩
慢做:煩撚到Pk嘅Reno Mage/lock/priest
End of this meta
(雖然有其他 不過打嚟打去都係呢d真係算悶

新手唔識野
我係試過幾次扣到對家十幾血下turn 可以收佢皮
屌你隊張Reno 爆番30血倒輸

打reno唔用海盜速攻大刀大刀砍落去唔得
一拖到turn6佢出reno 9成速攻無續戰力就收得皮

turn6冇reno仲有臭串韓仔blizzard接flamestrike等緊你

真係打renolock, renomage打到燥
磨到佢無血就Reno,
好啦reno完再磨到佢無血就變身,每turn 6/6, 架盾
Renomage仲on9, 永遠掛9住張ice block, 手牌就reno等住
俾人打爆就Reno
戈時你都無晒後續力再同佢打
有時真係打海盜都好過佢地
Reno真係毒瘤黎快撚d收皮

鬥慢既話可以諗下翠
對住d慢deck同每turn落隻66冇乜分別
冒險者協會同黑石山一齊收皮 終於唔駛副副都係RENO咁悶

幾時收皮
而家玩落好鳩悶

buff taunt warrior 其實幾勁
可攻可守, 點解好似無乜人玩

講到廢,銀白無可能輸
點打龍牧

556離撚哂譜

對龍牧首選梗係用renolock 或者OTK deck 好似魚人聖
龍牧自己冇OTK 係死症黎架,清場最高傷害得5血係第二個問題,對奇蹟賊一係開頭已經可以壓住打,如果唔係都兇多吉少

呢個真,牧師keep唔到場優真係聽乞米
不過龍牧應該仲會帶d大龍
後期都未必咁易打

長期對住d煩牌仲要長期hold住張青蛙變羊都咪話唔大壓力

結果唔見哂100 60 80蚊任 我得返d垃撚圾40蚊任

係~我都洗走個75魚任,不過法國得亞服有,我歐服未齊牌平時解任頭都痛

咩叫同窗會?
冒險者協會同黑石山一齊收皮 終於唔駛副副都係RENO咁悶

幾時收皮
而家玩落好鳩悶

buff taunt warrior 其實幾勁
可攻可守, 點解好似無乜人玩

講到廢,銀白無可能輸

講勁既話古神真係無得輸
玩左半年
入game到而家都比個fd提我唔好抽銀白
黑街之後先認真玩
先察覺到古神d牌幾咁勁
成日心思思想課
點打龍牧

556離撚哂譜

呢個真,牧師keep唔到場優真係聽乞米
不過龍牧應該仲會帶d大龍
後期都未必咁易打

長期對住d煩牌仲要長期hold住張青蛙變羊都咪話唔大壓力

龍盾多血
一場出4次556
都係好嘔心
可能黑街前個生態唔適合新手
當時d deck真係好難跟得到
而家感覺free好多
一副抗快攻都有機會打到梯
可能黑街前個生態唔適合新手
當時d deck真係好難跟得到
而家感覺free好多
一副抗快攻都有機會打到梯

少左幾副otk,成個生態唔同晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞