爐石戰記討論區 #2 1001唔開新既係雞係公廁

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
依家一路玩arena 一路儲錢第eexpansion

Rank個生態都係太惡劣 反而arena 好似平衡過以前

值得玩下

其實個問題從來都冇改變過
就係玩鬥手順
送葬獵嗰期開始高鋒
之後到咩快攻騎
秘聖
中速獵
打頭薩
中速薩
到而家海盜流
一代傳一代
係早期有放狗禿鷲森林狼、同中期有奴隸戰先有返場手段
我諗到暴雪執笠佢都諗唔到方法解決鬥手順嘅問題

暴雪冇諗過解決
佢話手順係同啤牌一樣
RNG>一切

手順嘅問題應該係卡game 既死證好難有得醫
就好似凡人打武藤遊戲咁 想贏?
有無人知forsen咩事
其實真係唔應該nerf蒼藍龍
係中立5費有憎恨者肚肚個陣又唔見有人話佢op?
根本係而家其他選擇太廢
根本係而家其他選擇太廢

nerf個理由太鳩
根本係而家其他選擇太廢

邊度講有咩卡會nerf?
睇返咩事見到巴哈都屌到仆街
要nerf卡搞經典卡自打嘴巴,只問歐美玩家同直播台主意見
當初又話唔會郁經典一年就話要郁,用時間金錢拎卡佢唔滿意就殺
咁冇誠信嘅公司真係犀利
睇返咩事見到巴哈都屌到仆街
要nerf卡搞經典卡自打嘴巴,只問歐美玩家同直播台主意見
當初又話唔會郁經典一年就話要郁,用時間金錢拎卡佢唔滿意就殺
咁冇誠信嘅公司真係犀利

根本係而家其他選擇太廢

邊度講有咩卡會nerf?

啲人估姐 巴哈果邊話bb講左3個做法 會揀一個
等14號係twitch再同玩家討論一下

不過9成都會nerf卡
竟然冇人講jade druid,冇限1cost召大怪跟本痴撚線,亂玩都贏

但宜家既meta 佢俾快攻/打面deck克住
挨到去kun 當你贏

就係唔想玩濕鳩快攻,宜家d海盗仲on9過以前d face hunter,玩卡game玩到咁仲玩黎做乜
竟然冇人講jade druid,冇限1cost召大怪跟本痴撚線,亂玩都贏

挨到去kun 當你贏

btw我係講緊翠玉魔像,kun都冇咩野,只係以前force of nature combo嘅加強版
d魔像個mechanic簡直係cancer中嘅cancer

挨到去kun 當你贏

btw我係講緊翠玉魔像,kun都冇咩野,只係以前force of nature combo嘅加強版

我覺得Jade shaman 應該cancer 過 jade druid
鋪場快左 又有aoe 又多taunt 又有補血 抽牌又唔算弱
Aggro shaman 又係鬼咁勁
依家打rank 見到對面係shaman 信心都已經冇左一半

挨到去kun 當你贏

我覺得Jade shaman 應該cancer 過 jade druid
鋪場快左 又有aoe 又多taunt 又有補血 抽牌又唔算弱

Aggro shaman 勁呀
下擋海武戰,一張嘲諷圖騰都搞到對面頭痕,加埋狼魂 477對面仲要解唔到
上斬牧師Renolock renomage,加一張嗜血, 睇準機會OTK
新手死儲爛儲尋日十連開包
出左張史卓莎,三張史詩同埋張金卡
啲fd話好好彩

下擋海武戰,一張嘲諷圖騰都搞到對面頭痕,加埋狼魂 477對面仲要解唔到
上斬牧師Renolock renomage,加一張嗜血, 睇準機會OTK

renolock 我對親都輸咁滯wo

8成敗率

renolock 我對親都輸咁滯wo

8成敗率

我都係r4-5
唔知啲意見有冇用
不過張嗜血真係關鍵
一般計好啲aoe,三費全場打二,四費全場打三,七費全場打三,八費全清,對面空場要出四費暗影烈焰,可以跟水晶預計清場殺傷力
再加埋兩個清大怪位,四費晶爆、六費虹吸
再加埋六費reno位
預計哂呢啲option之後,要做到兩點
第一係清場清唔盡,真係做唔到就留牌等佢清完一次過舖
第二係令對方做到一樣做唔到第二樣,譬如六費計一計lethal, 如果差唔多就可以博一舖,放大過四血嘅野之餘盡舖場,博七費打佢一鑊金,咁佢八費一係扭曲虛空一係補血,如果佢清場就用手上法術加武器打死佢,如果佢reno即係要後一回合先清到場
依家唔敢亂合牌 classic又話nerf
過一兩個月又 wild rotation d meta肯定大亂
依一段時間真係好難挨

挨到去kun 當你贏

我用開renomage都冇咩野,shaman burst完一次就冇力,有ice block頂住同隻reno出得切黎就ok

jade shaman冇得shuffle返d魔像入deck所以清完就冇,druid可以無限shuffle返deck再無限召,點清都仲有,又唔會fatigue,唯有狗衝塊面先有勝算
隻辣殺驚原來仲有人討論
自從銀白後已冇再課金
一個星期玩一兩鋪咁上下就算
隻辣殺驚原來仲有人討論
自從銀白後已冇再課金

唔好咁直接啦
我間中會玩競技場
隻辣殺驚原來仲有人討論
自從銀白後已冇再課金

唔好咁直接啦
我間中會玩競技場

我合左副偷牌牧報復control deck,對快攻勝率勁低,但對控制玩到對方燥,試過有人輸左加我屌我 就算輸都要磨對方一輪
縮少藥水、卡巴、女王、入葬、精控、死、痛全帶滿
有冇人交換80蚊任
齊齊160
留tag pls
垃圾驚無人玩留下名先
屌成個禮拜淨係玩過1場亂鬥
我係咪不自覺棄左game
隻game問題

***1.食水好深,出新卡不止仲要出標準mode cut舊卡玩尻老玩家

2.ranking生態 我諗真係冇得醫

利申 銀白時期打到上9,依家卡12

諗到再加
隻game問題

***1.食水好深,出新卡不止仲要出標準mode cut舊卡玩尻老玩家

2.ranking生態 我諗真係冇得醫

利申 銀白時期打到上9,依家卡12

諗到再加

為左打rank要每年課3次我真係果斷脫坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞