爐石戰記討論區 #2 1001唔開新既係雞係公廁

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
新手想問 依家玩緊海盜戰 得芬利但冇派奇
解左啲卡得800塵 傳說手上有里諾 同艾德溫 見就改版 又冇玩呢兩隻傳說 建唔建議解左佢合派奇?

唔建議拆,改版nert業餘海盜派奇應該同時廢左~
雖然里諾退標準但副本卡拆左好似合唔返,拎黎打丁玩開放好過
除非以後唔玩賊.艾德溫冇可能拆啦咁勁

T3 10/10 Edwin
新手想問 依家玩緊海盜戰 得芬利但冇派奇
解左啲卡得800塵 傳說手上有里諾 同艾德溫 見就改版 又冇玩呢兩隻傳說 建唔建議解左佢合派奇?

唔建議拆,改版nert業餘海盜派奇應該同時廢左~
雖然里諾退標準但副本卡拆左好似合唔返,拎黎打丁玩開放好過
除非以後唔玩賊.艾德溫冇可能拆啦咁勁

T3 10/10 Edwin

退環境之後都可以合番
https://gnn.gamer.com.tw/5/143855.html
《爐石戰記》首席設計師解析「名人堂」設計想法 透露單人任務將以卡包為獎勵

Q:在推出《古神碎碎念》時,曾說過經典卡永不淘汰,現在為何推出名人堂?

Ben:確實在《古神碎碎念》時有講過經典卡絕對不會淘汰,但當時也說了我們希望繼續實驗這個機制,因為我們的目的總是希望整個環境是非常活潑生動的,我們不希望在 20 年後大家看到的最強的主流打法還是那幾副主要套牌。

屌你老母咁既營運模式仲要LOOP多廿年
https://gnn.gamer.com.tw/5/143855.html
《爐石戰記》首席設計師解析「名人堂」設計想法 透露單人任務將以卡包為獎勵

Q:在推出《古神碎碎念》時,曾說過經典卡永不淘汰,現在為何推出名人堂?

Ben:確實在《古神碎碎念》時有講過經典卡絕對不會淘汰,但當時也說了我們希望繼續實驗這個機制,因為我們的目的總是希望整個環境是非常活潑生動的,我們不希望在 20 年後大家看到的最強的主流打法還是那幾副主要套牌。

屌你老母咁既營運模式仲要LOOP多廿年

講過又點,我地希望嘅野先係最重要所以講三次
由佢開始玩rng開始已經步入沒路啦
本身平衡難做 或者係唔識做
仲要加咁多變數
成個月無玩
仲要加咁多變數

得四個人負責平衡係咁上
仲要加咁多變數

得四個人負責平衡係咁上
Arena都出standard
Wild卡仲有咩用
今次大亂鬥又ok wo
https://us.battle.net/forums/en/hearthstone/topic/20753189941#1
Zeriyah藍貼:7.1更新中競技場的改動
重點:
1. 競技場從狂野變為標準
2. 稀有度調整:白卡基本卡概率降低。呼啦和術士766概率降低50%
3. 法術概率增加。
4. 中立卡牌概率降低。

暴雪好野 多謝暴雪!
呼啦=flamestrike
連競技場都搞埋標準
咁仲點玩落去
雖然已經冇玩好多日
今次大亂鬥又ok wo

起手牌有派奇
連競技場都搞埋標準
咁仲點玩落去
雖然已經冇玩好多日

屌呀
https://us.battle.net/forums/en/hearthstone/topic/20753189941#1
重點:
2. 稀有度調整:白卡基本卡概率降低。呼啦和術士766概率降低50%
3. 法術概率增加。

暴雪好野 多謝暴雪!

766真係傳說嚟

第2點即係點
今次大亂鬥又ok wo

起手牌有派奇

我啱啱係派奇再加3cost隨機變怪 t14隻派奇打完面再用個張法術落兩張333變左兩隻魔暴龍出黎 個場變左做 兩派奇 兩33 兩55
重點:
3. 法術概率增加。

暴雪好野 多謝暴雪!

766真係傳說嚟

第2點即係點

自膠

原來全部更新都係競技場

呢副嘢應該值十二勝,結果得九勝,未見過咁靚嘅牧deck
今次大亂鬥又ok wo

起手牌有派奇

我啱啱係派奇再加3cost隨機變怪 t14隻派奇打完面再用個張法術落兩張333變左兩隻魔暴龍出黎 個場變左做 兩派奇 兩33 兩55

我起手派奇 對面秒投
開到張霍格
今次大亂鬥又ok wo

起手牌有派奇

我起手派奇 對面秒投
開到張霍格

0費果turn minions減3費法術好好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞