爐石戰記討論區 #2 1001唔開新既係雞係公廁

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
大家依加用咩deck上?通街都快攻

利申:用緊龍牧,上到rank8 好難上

打面薩 renolock 輪流用

上季用打面薩上到r10再用renolock 上到r5

今季上到14卡住

想砌副種菜薩

你副龍牧係里諾牧? 可share 嗎

目前我係用海盜戰同翠玉薩打

利申:r6
種菜中速薩

差派奇,用咩取代好
種菜中速薩

差派奇,用咩取代好

唔落海盜package咪得,落多啲潮吹圖騰 aoe 地底魔物
SM最屈其實係超載個機制
唔計有得解超載同部份連動
佢個減水晶有時好似無減咁

呢副野可以打到幾勝

根據經驗你起手會成堆高費卡卡到完場

4張1費已經輸左

1費先勁,起手有一費贏六成

我指怪

我同你一樣睇法
得三張1費怪點抽
人地起手手順搶到場優
已經食左你張解場aoe
但aoe最起碼第三turn先起到作用
即係話副deck未開場已經輸左個馬鼻

是旦加啲嘲諷,帶多兩張軟泥
種菜中速薩

差派奇,用咩取代好

唔落海盜package咪得,落多啲潮吹圖騰 aoe 地底魔物

我上tempostorm meta snapshot 睇tier1副中速薩

佢擺晒113 同222(1) 共4張武器

如果唔要海盜package,113都建議拎走
種菜中速薩

差派奇,用咩取代好

我上tempostorm meta snapshot 睇tier1副中速薩

有海盜package先唔落113,234
種菜中速薩

差派奇,用咩取代好

113即將變213所以已經唔洗落
玩緊Murloc shaman
撞到anyfin pally 溝淡晒佢
一人n樣爐石never lucky
1)arena 對面burgle偷中我薩835同644,即刻唔駛打
2)打親arena牧都係咁

3)對面雜魚聖,我牧偷中死魚,佢死魚出到魚人隊長同charge,我出哂魚人小兵

有冇人挑機
1)arena 對面burgle偷中我薩835同644,即刻唔駛打

3)對面雜魚聖,我牧偷中死魚,佢死魚出到魚人隊長同charge,我出哂魚人小兵

有冇人挑機

你咁好難同thijs鬥

有冇人挑機

你咁好難同thijs鬥

仲有arena頭三場都打有傳,第三場仲要打皇子,我一玩牧一張334都冇,屌那星
係咪死咗ser
Iphone 上唔到
反海盜,本身就唔中意跟潮流,但係薩滿真心太op,用緊青玉薩,宇宙術,奇跡賊,上季卡 rank2.btw 競技場德已經係肥豬肉
半年無玩
返到game
有2個模式 有咩分別?

狂野係所有卡都用得,標準係有d退環境既卡唔用得。

btw有冇爐石wsapp group
反海盜,本身就唔中意跟潮流,但係薩滿真心太op,用緊青玉薩,宇宙術,奇跡賊,上季卡 rank2.btw 競技場德已經係肥豬肉

奇賊咪又係海盜

奇賊咪又係海盜

宇宙術係咪里諾術
打rank本身上到11 點知之後輸到落返15,用海盜戰真係好講運,起手次次都唔好, 派奇都中左好多次係起手,真係無言,仲有冇咩deck好用易爬rank?

打面薩 renolock 輪流用

上季用打面薩上到r10再用renolock 上到r5

今季上到14卡住

想砌副種菜薩

你副龍牧係里諾牧? 可share 嗎

我個副普通龍牧喳 reno個副唔夠牌
打rank本身上到11 點知之後輸到落返15,用海盜戰真係好講運,起手次次都唔好, 派奇都中左好多次係起手,真係無言,仲有冇咩deck好用易爬rank?

打頭薩
根本你aggro deck係睇你起手靚唔靚
到turn5,6唔夠傷都投得ga啦
5分鐘內就分到勝負

我之前都有玩過快攻 但係始終都無睇人玩咁快咁
之前用開獵人上感覺快過依加呢啲快攻,輸起手真係食哂屎 我都想知仲咩可以易上啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞