爐石戰記討論區 #2 1001唔開新既係雞係公廁

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
自己無能力令隻驚平衡就賴
明明係自己設計啲垃圾冇人用,
初頭話唔退經典,依家又話退,再打一堆廢話掩飾自己無能
呢隻驚你玩埋我份啦,課金又退環境,用時間暴雪鍾意又作個理由廢左佢
仲叫人課金玩仆街死

最仆街係佢每個Patch都要出埋一堆差唔多既card spell damage又幾張 低費高效又幾張 搞到你係可以塞哂一堆低cost既快攻
我寧願取消返個開放 拎機法 聖誕聖打
呢隻驚你玩埋我份啦,課金又退環境,用時間暴雪鍾意又作個理由廢左佢
仲叫人課金玩仆街死

真係錢坑黎 都估到暴雪為左cap水出盡賤招
經典卡肯定陸續有黎 得閒無事削幾張
大膽估計,冇咗得用海盜同幽魂爪之後
圖驣魔像退之前都係翠玉薩既天下

係,咪變番12月果時個個中速薩
薩本身已經屈,有埋補血同jade system 無敵

治療波真係好撚on9
我寧願對面係用張傳說配aoe回血都仲冇咁嬲

治療波真係好撚on9

3cost賭命回14有咩問題?4cost都穩回12啦
風行炎魔蒼藍龍
又要諗放乜填補空缺

痴撚線 呢D經典卡其實無乜必要搞
係成日出新卡又唔諗過

痴撚線

治療波真係好撚on9

你係咪係玩狗薩狗戰比治療波打爆既人之一?
仲叫人課金玩仆街死

佢原塵退仲俾你keep番張卡 今次我唔屌佢
不過今年唔出adventure淨係出expansion逼你抽卡就擺明逼你課金抽
智障 連冰矛都退
係咪合張金女王 之後唔拆卡都退3200塵
無女王無炎魔會唔會有塵送

如果無 即刻合返張咪好著數
炎魔都搞

係,唔洗拆卡都送原價塵
即刻狗沖合晒d金卡先
仲課比BZ真係智障

D 理由真係on9

應NERF唔NERF 應BAN唔BAN

係,唔洗拆卡都送原價塵
即刻狗沖合晒d金卡先

合左張金女王定下驚先
其實mtg呢類卡牌遊戲都會ban牌,都係有標準模式可以用,而賓卡成本仲比虛擬貴得多,但點解冇人屌mtg?因為人地ban得有合理嘛~
你話蒼藍,冰茅,女皇破壞遊戲體驗?大帝退環境冰茅已經殘廢唔知ban黎做乜,蒼藍唯一中立優質抽牌424???不了
情況咪似ban古董但又唔補補血牌,咪搞到抗快就一堆reno囉(肚肚/煩人嘲諷都冇埋..),
女皇多人用?係呀,因為佢係設計得最好既中立傳說卡牌囉(雖然都nerf過...)

結論:bz平衡得啖笑

係,唔洗拆卡都送原價塵
即刻狗沖合晒d金卡先

仲叫人課金玩仆街死

佢原塵退仲俾你keep番張卡 今次我唔屌佢
不過今年唔出adventure淨係出expansion逼你抽卡就擺明逼你課金抽

為左賣新卡 經典卡都要讓路做烈士
其實mtg呢類卡牌遊戲都會ban牌,都係有標準模式可以用,而賓卡成本仲比虛擬貴得多,但點解冇人屌mtg?因為人地ban得有合理嘛~
你話蒼藍,冰茅,女皇破壞遊戲體驗?大帝退環境冰茅已經殘廢唔知ban黎做乜,蒼藍唯一中立優質抽牌424???不了
情況咪似ban古董但又唔補補血牌,咪搞到抗快就一堆reno囉(肚肚/煩人嘲諷都冇埋..),
女皇多人用?係呀,因為佢係設計得最好既中立傳說卡牌囉(雖然都nerf過...)

結論:bz平衡得啖笑

但我覺得reno個設計雖然係好,但更加加速左成個meta,
以前古董補8血戈時都無依家咁多Aggro deck,
依家因爲有Reno, 搞到好兩極化,一係快攻turn 6前打爆你唔得佢都投再下一場,一係就renodeck,中速deck變得少左好多(因為通常補血手段少,打快攻打唔黎,打reno又唔夠人地續航力)
千其咪撚合金卡
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
但你合左金卡佢之後退返3200塵
等於送左張金卡俾你
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600

上hearthpwn睇rotate走果日碎都有1600

利申: ue e
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600

而家都係賺左1600
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600

而家都係賺左1600

你本身係-1600賠1600
而家係-4800賠3200
千其咪撚合金卡

點解
假設你本身只有普通卡,
等於送左張金卡俾你

咁原本係淨賺1600

而家都係賺左1600

你本身係-1600賠1600
而家係-4800賠3200

講清楚d應該係-1600賠1600加張普通傳
有普通再合張金既話就變左-4800+3200 外加1金1普通
當你自己分埋張普通就最後return變左-1200
張金卡低於4折既 不過我就冇興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞