[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
留名
啱啱上網買左個營,送到黎果陣好興奮咁打開,點知

比人用cutter𠝹左兩刀,營底穿左兩個窿,未用就要補,灰到爆

唔退貨?
有冇2/3人營推薦
主要2人用但想闊落啲
最牀平靚正 唔介意淘寶

23營好細
你買4人營吧,最好有前後廰

唔係好大好重㗎咩

唔會差好多,但起碼可以放少少雜物,例如鞋啊
你地露營平均個袋有幾多kg?

睇去幾多日同挑戰咩難度
我上次上雪山訓4日3夜,個75L袋重大約18kg
平時普通就大約10kg
一向都冇磅幾重因為返工關係所以慣左個重量
啱啱上網買左個營,送到黎果陣好興奮咁打開,點知

比人用cutter𠝹左兩刀,營底穿左兩個窿,未用就要補,灰到爆

唔退貨?

退返英國太麻煩,營底唔多覺,補一補再舖張厚地席應該okay, 當自己黑仔
上次去東龍洲 睇過天文台話局部地區雨勢

八條友 一個一人營 兩個四人
開頭我同另外兩個fd係shelter諗住坐天光 因為好涼爽 點知勁大風 吹淋左
焗住執野入營 點知有個營入晒水
最後一人營放袋 水浸營就兩個人入 六條友迫一個四人營 仲要啲雷打落地 嚇撚死
留名
留名
好多巴打露營好好餸
上次去東龍洲 睇過天文台話局部地區雨勢

八條友 一個一人營 兩個四人
開頭我同另外兩個fd係shelter諗住坐天光 因為好涼爽 點知勁大風 吹淋左
焗住執野入營 點知有個營入晒水
最後一人營放袋 水浸營就兩個人入 六條友迫一個四人營 仲要啲雷打落地 嚇撚死

個營入水真係好慘

啱啱今日去完籮箕灣兩日一夜

多唔多強國垃圾

我近排都買左Logos 個印第安營

金仔

印第安營如果反瞓係咪有機會撞冧碌柱
有無巴打有行山既戴頭電筒介紹?
想淘番個]
露營新手留名學野
有無巴打有行山既戴頭電筒介紹?
想淘番個]

買左個naturehike既頭燈,用三粒AAA,不過未得閒試,打算來緊星期五夜行獅子山
有冇巴打諗住買snowpeak個隻鈦匙羹
有無巴打去過浪茄/大浪西露? 想問下係咪用沙釘會好啲? 有無咩釘係沙灘用穩陣啲?
有無巴打去過浪茄/大浪西露? 想問下係咪用沙釘會好啲? 有無咩釘係沙灘用穩陣啲?

諗住下星期去浪茄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞