[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike

5 個人不如買 doppelganger 金仔

巴打想問你係咪講t5-47
我見overlander vip既話大約$1000

呢款amazon賣緊760 , 未計運費

唔該晒巴打
都係差少少我想去睇實物多D
各位用緊邊張camp chair 想買張坐得又輕又舒服嘅

Helinox Chair One
新果張 Zero 仲輕,但好似賣哂
本來計劃好買雲尚2/3, 但睇D圖見到多數起完都甩皮甩骨,
巴打們又話佢頂唔到風雨
有D卻步

想問下仲有冇其他推介? 2~3人營 (預訓兩個多)
香港四季用 目標1000 BUDGET內 (當然愈平愈好啦 )
有諗過牧T3, 冷山AIR3 (唔知四季用AIR定非AIR好)

呢張好似幾好,615g
有冇咩營易打理
玩完一日要洗果下煩

呢張好似幾好,615g

依張應該好貼地喎
有冇咩營易打理
玩完一日要洗果下煩

唔係落雨/沙地都唔會洗,拍一拍,再吹下風曬太陽就算

香港太濕 次次第2朝個營底全部都係水

id:Markhoho

Id:WongJay

Id:edededward

可以入群嗎?id:keeela
新手剛剛上路,尋晚即興見到流星雨就裝備未齊膽粗粗漏夜入左塔門,第一次去又唔識路,行行下照到個山墳又嚇到賴屎,同條女兩個人行一度行一驚,最後見到有位師兄係疊石左右扎左個營就係佢隔離落腳。結果成晚個濕鳩淘寶營搞到成晚訓唔到。btw,依家得個濕鳩營同埋上左amazon買左套trangia 。有冇巴打有充氣墊推介?
有冇咩營易打理
玩完一日要洗果下煩

唔係落雨/沙地都唔會洗,拍一拍,再吹下風曬太陽就算

用footprint
唔使洗營

Helinox ,不過露營舖成日冇貨,轉哂賣snowline 同金仔
營底墊用咩好? ?

用footprint
唔使洗營

巴打用咩牌子?咩物料 我用牛津布210d

原裝果張咋

500g 真喺好鬼輕,不過真喺唔見有,巴打點睇 chair one mini, 會唔會同one 差好遠?
有冇巴打知深涌呢排搞咩楝個牌唔俾露營?
有冇巴打知深涌呢排搞咩楝個牌唔俾露營?

因為揚左
嗰塊地係農業用地 收錢camping 係唔合法 比人冚檔

500g 真喺好鬼輕,不過真喺唔見有,巴打點睇 chair one mini, 會唔會同one 差好遠?

mini 好細張,細粒D的女仔用就或者ok
有無平靚正睡袋內膽推介?
我個睡袋係木乃伊型,但見親d內膽都信封型
上年試過市區得十度上荃錦,凍到仆街,凍唔死又凍唔病,但完全瞓唔著囉

mini 好細張,細粒D的女仔用就或者ok

Mini細路仔坐,太細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞