[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike

點解唔日本亞馬遜?

都係日本 amazon, 不過我覺得snow peak d營定價過高,其實有咩賣點?

D野勁貴

睡袋已開
一開得少少膠味 轉頭就散左
唔重不過好大舊
買B1000表示 好似大過頭

睡袋已開
一開得少少膠味 轉頭就散左
唔重不過好大舊
買B1000表示 好似大過頭

巴打買咩型號?有冇圖睇下大細

淘寶vs香港

我果個都係

不過羽絨奧妙之處就係可以壓縮
今朝淘左云尚3
今朝淘左云尚3

唔淘海比?多個廳好似幾好咁
今朝淘左云尚3

重量同價錢問題。
本來想淘云尚2,但最後放棄,因為好似太細
今朝淘左云尚3

重量同價錢問題。
本來想淘云尚2,但最後放棄,因為好似太細

云尚又真係輕咁截 。黎緊聖誕又有得camp ,不過我個營成4.3kg,咩死
有無人知snow peak野香港買定淘寶買會平啲##fatc

點解唔日本亞馬遜?

都係日本 amazon, 不過我覺得snow peak d營定價過高,其實有咩賣點?

主要係售後服務,隻營有咩冬瓜豆腐可以拎返原廠搞,同埋佢啲大營加埋個前廳真係幾靚
有冇巴打知邊到有高山氣買
你地買爐頭會唔會睇有無打火器?
我諗緊買咩爐好,Snow peak 隻 GS-100, 定 Soto 隻ST-320 好

GS100好用 輕

我都苦惱緊 就去日本諗緊買邊隻好
GS-100A/ ST-310 / ST-320

可以用邊爐氣好似幾方便 唔洗特登去買高山氣
但係GS-100就細舊輕又靚仔

btw ST-310 有舊石板配件可以買好似好開心咁

點解唔日本亞馬遜?

主要係售後服務,隻營有咩冬瓜豆腐可以拎返原廠搞,同埋佢啲大營加埋個前廳真係幾靚

買返黎香港有咩事冇可能寄返日本整 ,佢d營都好重下,真係要好似日本d營地咁方便至啱用
我諗緊買咩爐好,Snow peak 隻 GS-100, 定 Soto 隻ST-320 好

GS100好用 輕

用邊爐氣係方便d,有冇人知細支裝邊爐氣邊度有得賣?

GS100好用 輕

我訂左新版 GS-100
駁氣個位唔同左

駁氣個位唔同左

其實仲有一款爐可以考慮下,iwatani,之前係泡菜做,而家變返日本做,話哂專出gas 爐質素應該有保證
你地講既爐既幾隻牌子,香港有冇得買
一定要上網買
見塔門啲牛唔怕人,點可避免被牛牛搶野?
見塔門啲牛唔怕人,點可避免被牛牛搶野?

食物包好收好,唔好滲到味出黎

會,有打火器多樣壞,所以買左個打火同爐頭分開既爐

駁氣個位唔同左

其實仲有一款爐可以考慮下,iwatani,之前係泡菜做,而家變返日本做,話哂專出gas 爐質素應該有保證

之前去露營唔夠氣,問人借左個310黎煲野,幾好力,係感覺上好似好大舊

會,有打火器多樣壞,所以買左個打火同爐頭分開既爐

求介紹!!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞