[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
新手想問2個人用 唔要淘寶有咩穩陣嘢介紹?因為之前問過個淘寶自動 風大小小都好似想斷咁唔敢再用

筆直1000內

Push

其實如果唔淘岩岩樓上講2人營果隻都可以考慮
淘唔係唔得但真係要爬多d文同上網睇人點起先係好
同埋溫馨提示唔好買自動營(pop up例外)
同雨傘一樣個自動位一爛就好難整到
想問下大家比較完功能 價錢 size之後 下面每款會揀邊個

2人營
Triton Tribal 鋁合金
Luxewolf skyplus
Luxe safari r2
Luxe Boeing 2XL

四人營
Triton easy
Triton Xlite 鋁合金

又或者同價位有無更好選擇?唔淘寶

[純討論]

2人

4人

利申本人無持有上述任何營

蜥蜴仔一向評價唔係幾好,有滲水問題,唔知而家有冇改善到

防水膠邊滲水?🤔
新手想問2個人用 唔要淘寶有咩穩陣嘢介紹?因為之前問過個淘寶自動 風大小小都好似想斷咁唔敢再用

筆直1000內

Push

Pop up係咩意思?
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【探险者全自动液压弹簧帐篷户外3-4人套装家庭防雨双人2人双层野营】¥Mcfrhfr11C¥http://c.b1za.com/h.XJoZ8N?cv=Mcfrhfr11C&sm=8d64f5
試下呢隻得唔得
預佢用一次

Push

Pop up係咩意思?
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【探险者全自动液压弹簧帐篷户外3-4人套装家庭防雨双人2人双层野营】¥Mcfrhfr11C¥http://c.b1za.com/h.XJoZ8N?cv=Mcfrhfr11C&sm=8d64f5
試下呢隻得唔得
預佢用一次

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00BW3XB0K/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1484035970&sr=1-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&dpPl=1&dpID=41Cv7VUL5%2BL&ref=plSrch
不過又咁講你都唔會用佢去露營⋯⋯掛😂😂😂

你send果隻最好就唔好買啦
一爛無得即刻整隨時製造垃圾😂

Pop up係咩意思?
試下呢隻得唔得
預佢用一次

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00BW3XB0K/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1484035970&sr=1-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&dpPl=1&dpID=41Cv7VUL5%2BL&ref=plSrch

攞Pop up tent去露營衰過用bothy bag

[純討論]

2人

4人

非廣告 但早排凍既時候用mono上飛鵝山 得一層layer都無滲水 吹左成晚骨都無斷

但夏天用入面焗到想死

Pop up係咩意思?
試下呢隻得唔得
預佢用一次

正咁手動有咩好推介?
我諗住買嚟試下咋 唔得我都一定拎返走
唔會製造垃圾
上星期買左個40L berghaus
今個星期mystery ranch就出左個40L
好撚dum春啊啊啊啊啊啊!!!

Freeflow II?

Any肥mystery ranch個40L真係幾靚仔🌚🌚

利申osprey kestrel 38用家

係啊
但係真心其實freeflow係好揹d既
價錢仲差兩倍有多
但係coulee真係好撚型

非廣告 但早排凍既時候用mono上飛鵝山 得一層layer都無滲水 吹左成晚骨都無斷

但夏天用入面焗到想死

我用mono2上次落雨都無咩事喎

係啊
價錢仲差兩倍有多

咪安慰自己啦
Mystery ranch swift用家

係啊
價錢仲差兩倍有多

咪安慰自己啦
Mystery ranch swift用家

我屌你啊我屌你啊我屌你啊我屌你啊

正咁手動有咩好推介?
我諗住買嚟試下咋 唔得我都一定拎返走
唔會製造垃圾

認真

如果你想試不如去租
租咩都齊曬唔洗煩
到你真係決定繼續玩再推介啦😏

係啊
價錢仲差兩倍有多

買囉😏🙊

係啊
價錢仲差兩倍有多

買囉😏🙊

出糧先啦
Osprey個背架係咪好正

係啊
價錢仲差兩倍有多

買囉😏🙊

出糧先啦
Osprey個背架係咪好正

係呀 揹重野真係好舒服👍🏼
有冇杯可以推介
想問下大家比較完功能 價錢 size之後 下面每款會揀邊個

2人營
Luxewolf skyplus
Luxe safari r2
Luxe Boeing 2XL

四人營
Triton easy

又或者同價位有無更好選擇?唔淘寶

Luxe Boeing 2xl

唔好買毅誠 品牌triton(蜥蝪仔)/camping ace既野...
老老實實就好似電腦火牛界既gtr 咁...

筆直1000內

牧高笛 冷山3
三峰 晴空/飄雲
naturehike p4/蒙加
luxe mini peak 2

唔嫌重既
luxe safari r4

另外自動營可以的話就如好考慮
自動營唔遇正會有風果時用都還好,
因為就算去到doppelganger呢類比較貴既自動營
遇正4~5級風都死硬

ms 既袋真係好足L 數好好用🙈 仲要好靚仔!
gregory 同osprey真係呢兩點好難比得上

[純討論]

2人

4人

問題係你用同樣既價可以買隻好d 既營呢😂

[純討論]

2人

4人

防水膠邊滲水?🤔

其實好多問題, 用番mono 做例子
無分內外賬 本身用過朋友隻mono 拎花灑用唔算大既水力淋過
水壓應該1200mm都唔過 真係遇正黃雨就實滲水
rain fly 同floor 中間浸膠水極薄
仲要pe底, 只要摺得幾次極易會成塊膠水甩左出黎

其實仲有好多問題... 但果堆唔關滲唔滲水事

只係想講, 好心佢賣得咁貴就唔該真係俾d 好少少既貨仔... 成日呃鳩堆新手
我見過有幾個營友就係咁掉左千幾二千蚊去買佢堆垃圾😵
有冇杯可以推介

唔要snowpeak 既話可以考慮下keith 幾好的👍

ms 既袋真係好足L 數好好用🙈 仲要好靚仔!
gregory 同osprey真係呢兩點好難比得上

係咪sphinx ?🤔
Gregory個樣還好⋯⋯
Osprey..........出極都係甘_🌚

防水膠邊滲水?🤔

其實好多問題, 用番mono 做例子
無分內外賬 本身用過朋友隻mono 拎花灑用唔算大既水力淋過
水壓應該1200mm都唔過 真係遇正黃雨就實滲水
rain fly 同floor 中間浸膠水極薄
仲要pe底, 只要摺得幾次極易會成塊膠水甩左出黎

其實仲有好多問題... 但果堆唔關滲唔滲水事

只係想講, 好心佢賣得咁貴就唔該真係俾d 好少少既貨仔... 成日呃鳩堆新手
我見過有幾個營友就係咁掉左千幾二千蚊去買佢堆垃圾😵

咁個質素真係好差🌚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞