[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
黎緊去日本打算行下露營用品店
打算買個3-4人營同營燈有冇推薦
定其實amazon都差唔多價

鐘意去露營所以想投資下

鐘意去露營所以想投資下

睇你買咩營先決定吧
營唔一定要過日本買
但cookset 餐具 釘呀燈呀果堆細野係日本買就抵好多

[窮撚留名]

用緊luxe hammer 2
都幾重
但係勝在有前廳

睇哩個post真學到好多野

鐘意去露營所以想投資下

睇你買咩營先決定吧
營唔一定要過日本買

唔該巴打
上網見到日本勁多露營用品牌子啲野好靚

多謝巴打解答
我用nh 呢個爐的確煲水好慢,我仲以為係天氣凍,室外煲水係咁架啦
除左火楓105,仲有無邊隻分體式推介?budget 兩百內啦
我本身已經買左轉邊爐氣頭

巴打,三爐頭d gas 咪用得好快?

唔會太大分別 因為佢爐咀細 所以三個爐咀同一時間燒既氣係同大爐咀差不多

其實淘寶既gas係咪應該落唔到hk?

[窮撚留名]

用緊luxe hammer 2
都幾重
但係勝在有前廳

睇哩個post真學到好多野

巴打識貨😋😆😆👍
係重但好襟用
個前廳真係好好j...
如果唔嫌重真係可以選擇下👍👍👍👍

鐘意去露營所以想投資下

睇你買咩營先決定吧
營唔一定要過日本買

唔該巴打
上網見到日本勁多露營用品牌子啲野好靚

好多人會買完拎番黎香港放😂
有朋友買左套trangia 27ha 黑魂連埋茶煲都係五百幾
但係外國網買成千咁濟, 仲要講緊特價

巴打,三爐頭d gas 咪用得好快?

唔會太大分別 因為佢爐咀細 所以三個爐咀同一時間燒既氣係同大爐咀差不多

官方集運唔得 但用其他集運
例如神洲果堆可以

官方集運唔得 但用其他集運
例如神洲果堆可以

官方就一定唔得架啦,其他出面果啲,自己諗下計就得架啦

係北海道秀x莊買左支燈 好似好平4350再95折

4028先岩

不過好大枝

係北海道秀x莊買左支燈 好似好平4350再95折

4028先岩

呢支係咪同款?

4028先岩

呢支係咪同款?

好似係,運費幾多

睇ebay 成81usd 唔知真定假

留名學野
我開po無人理
唯有幫手推

好似係,運費幾多

睇ebay 成81usd 唔知真定假

啱啱check左連運費hk255, 唔差好遠 ,不過如果訂過去酒店攞就會抵. 同埋eBay 一向賣野貴.
留名學野
我開po無人理
唯有幫手推

你開個咁嘅subject 正常人都唔會㩒入去
留名學野
我開po無人理
唯有幫手推

咪係
留名學野
我開po無人理
唯有幫手推

咪係

唔入去都唔知講露營
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞