[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
小弟有玩開露營既 想開個tg gp for新手 可以解答下新手既問題 有機會仲可以開下團咁 唔知有冇新手有興趣 有既俾個tg id
(淨係想加新手 帶下新手咁)

我有啊
NH 蛋黃墊真心係幾好用

同埋依家個camp 入面焗到痴線,呢幾日咁大風同凍,個camp入面完全唔透風,一滴風都無

最後,我係黎求有咩抵用既營fatc

Luxe 啦。500左右一個營,抵
屌,有咩新手咪喺度問答,你話約營友就話要GP聯絡啫 

攪到露營好似好多秘密咁fatc

同埋依家個camp 入面焗到痴線,呢幾日咁大風同凍,個camp入面完全唔透風,一滴風都無

可唔可以講下好焗嘅營係咩營?nh新出嘅海比營好似幾好J

好耐之前,毅成特價買落既四腳蛇 單人營

入面焗到痴線

冬天用都話可以擋下風

夏天用簡直係焗爐

好耐之前,毅成特價買落既四腳蛇 單人營

入面焗到痴線

冬天用都話可以擋下風

夏天用簡直係焗爐

營有分 蒙古營,印第安
有D有通風位冇咁焗🤔放走D濕氣都好重要
想問下吹氣床墊同防潮墊都係必備?
可兩者選其一嗎?

下星期去兩日一夜,手上裝備又低階又大件,可以既想帶少樣野
自信的毒撚 sorry 集運嗰邊未落到香港 我白等左一日
如果營又未露過 咩裝備都無 搵唔搵到人carry

入telegram group 搵伴

冇人加我入group

有grp咩fatc

Id:WongJay

Id:edededward

I'd:igotoschoolbytrain

I'd:bemyfd
自信的毒撚 sorry 集運嗰邊未落到香港 我白等左一日

唔緊,今日去左買左2個 triton 10度睡袋 極限3度 得500g 超輕超細,香港應該夠做

之前用6度睡袋,極限零度,上到山得9度,表示唔夠暖,巴打帶多件衫,香港濕凍好仆街
黎緊同朋友想行三日兩夜 想問有咩路線推介
少少要求:最好唔好西貢 唔好太簡單太hea
因為本身兩個都有行開山既 體力無乜問題
平時行開一日兩日 諗唔到有咩長線啲

試下蒲台島,行埋第三段,環一次島
係咪呢隻蛋巢?

唔緊,今日去左買左2個 triton 10度睡袋 極限3度 得500g 超輕超細,香港應該夠做

之前用6度睡袋,極限零度,上到山得9度,表示唔夠暖,巴打帶多件衫,香港濕凍好仆街

係,都打算帶多年內膽衫補溫,我諗都應該ok,巴打上咩山?

Btw,巴打個睡袋羽絨?

https://thebigoutside.com/10-pro-tips-staying-warm-in-a-sleeping-bag/
黎緊同朋友想行三日兩夜 想問有咩路線推介
少少要求:最好唔好西貢 唔好太簡單太hea
因為本身兩個都有行開山既 體力無乜問題
平時行開一日兩日 諗唔到有咩長線啲

試下蒲台島,行埋第三段,環一次島

但船係得星期2,4,6日有?

想小人周靜
一定係2/4 入去

係,都打算帶多年內膽衫補溫,我諗都應該ok,巴打上咩山?

Btw,巴打個睡袋羽絨?

唔係,係中空棉,所以唔夠暖
有無人知snow peak野香港買定淘寶買會平啲##fatc
有無人知snow peak野香港買定淘寶買會平啲##fatc

點解唔日本亞馬遜?

日本。

點解唔日本亞馬遜?

都係日本 amazon, 不過我覺得snow peak d營定價過高,其實有咩賣點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞