[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
留名
睇大家買cheap 嘢諗返起以前嘅自己,平買貴用(部分),儲少少錢投資好啲嘅

慢慢升級都係一種樂趣,雖然最後會洗多左錢
淘寶貨包膠

有d平野質素都唔錯,好似nh呢張蛋巢墊瞓上去都唔差.

睡袋都係淘?幾錢

係,738人仔
黑冰睡袋有有巴打用,鴨毛臭唔臭

明天收貨 開完箱答你
黑冰睡袋有有巴打用,鴨毛臭唔臭

明天收貨 開完箱答你

等你消息,因為聽日就要訂,唔該巴打

要夜晚六點打後先開箱

明天收貨 開完箱答你

等你消息,因為聽日就要訂,唔該巴打

唔緊要,我聽日都想出去旺角睇睇有冇d 500-600蚊左右

Moonlight 7 600$ only
補營底

平時大家d營穿左搵咩補?

啱啱隻營穿左底,去鍾sir到買左set補營底既野,準備聖誕補左
如果營又未露過 咩裝備都無 搵唔搵到人carry

入telegram group 搵伴
補營底

啱啱隻營穿左底,去鍾sir到買左set補營底既野,準備聖誕補左

用膠水試左,貼埋補營貼都係好易裂開返 ,最後都係要用最針線再落膠水。巴打買果set係咩黎?掂唔掂?

唔緊要,我聽日都想出去旺角睇睇有冇d 500-600蚊左右

Moonlight 7 600$ only

邊間買? 有興趣,本身打算去睇同牌子10度果隻

我跟師兄買架,季節性返貨,想知更多可以add 我telegram id: kahoephotography

咁你要上網睇多啲關於呢方面嘅文章,宜家有好多户外店都有「新手包」,你唔嫌貴可以去參考下。

入telegram group 搵伴

冇人加我入group
補營底

用膠水試左,貼埋補營貼都係好易裂開返 ,最後都係要用最針線再落膠水。巴打買果set係咩黎?掂唔掂?

我個set就係補營貼,我都未得閒搞佢,但我個範圍好細,所以補營貼應該都同用。你用針線補應該都冇咩問題,但最好痴多去補營貼係面,等佢落雨唔好滲水

其實唔難,第一次嘅話揀個交通方便嘅營地,有咩野最多咪搭車走囉。純粹試下嘅,揀天氣好嘅日子,買個cheap營都冇問題,而家d營好易起,帶睡袋,地墊,營燈,水,乾糧. 交通方便嘅營地通常有士多,又多人,都好安全. 係營地睇下其他人攪乜,好快你就會上手.
小弟有玩開露營既 想開個tg gp for新手 可以解答下新手既問題 有機會仲可以開下團咁 唔知有冇新手有興趣 有既俾個tg id
(淨係想加新手 帶下新手咁)

我個set就係補營貼,我都未得閒搞佢,但我個範圍好細,所以補營貼應該都同用。你用針線補應該都冇咩問題,但最好痴多去補營貼係面,等佢落雨唔好滲水

不過用針線補完好樣衰

id:Markhoho

Id:WongJay

Id:edededward

I'd:igotoschoolbytrain
NH 蛋黃墊真心係幾好用

同埋依家個camp 入面焗到痴線,呢幾日咁大風同凍,個camp入面完全唔透風,一滴風都無

最後,我係黎求有咩抵用既營fatc
屌,有咩新手咪喺度問答,你話約營友就話要GP聯絡啫 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞