[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
難就時間 通常一個人露。 用開淘仔axeman單人營
帶無營同天幕介紹 budget4千

大牌子,唔洗煩就msr
物料岩香港用就 big sky/ traptent

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗

MSR
PU難打理,聽身邊人都有一兩年甩tape情況
不過論外型,重量,實用,售後都唔錯嘅
不過唔知Overlander 會唔會幫手搞甩tape嘅問題

咩係pu

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事

巴打可唔可以幫眼睇下呢個係咪pu 物料

實係PU
如果唔想煩,同俾多少少,可以考慮下double silicone
香港天氣太濕,對於PU呢種天生吸濕力強嘅料黎講,好易玩完。

只要睇下spec 有冇PU/Polyurethane 就知有冇用PU

20d 就係silicon 料
其他450T 係PU料

大牌子,唔洗煩就msr

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗

MSR

咩係pu

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事

實係PU
如果唔想煩,同俾多少少,可以考慮下double silicone

只要睇下spec 有冇PU/Polyurethane 就知有冇用PU

其他450T 係PU料

210t 是PU
有無巴打會帶隻狗去露營 養左隻狗兩年 行山就有 今年想試下露營
有無巴打會帶隻狗去露營 養左隻狗兩年 行山就有 今年想試下露營

感覺佢會好開心
帶佢去啦

大牌子,唔洗煩就msr

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗

MSR

咩係pu

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事

實係PU

其他450T 係PU料

210t 是PU

乜pu 唔係就係silicon 咩

大牌子,唔洗煩就msr

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗

MSR

咩係pu

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事

實係PU

其他450T 係PU料

210t 是PU

Silicon 不是PU

感覺佢會好開心
帶佢去啦

我都想養隻狗黎陪我行山
終於有露營post
露營新手留名

大牌子,唔洗煩就msr

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗

MSR

咩係pu

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事

實係PU

其他450T 係PU料

210t 是PU

Silicon 不是PU

咁灰色果隻唔係PU?

啱啱今日去完籮箕灣兩日一夜

多唔多強國垃圾

依家有人長住 我去有人清垃圾 仲游水添都好乾淨

啱啱今日去完籮箕灣兩日一夜

多唔多強國垃圾

我近排都買左Logos 個印第安營

金仔
唔好講講下就個個剩係話想入group 啦
唔洗傾啦咁

其實個grp旨在約人
入面冇乜人出聲
討論都係呢到為主
不如講下識煮咩野食
想學下煮

c_chanyi
做咩開post 好撚多營地都冇晒位喇 成日夜晚入都要排爛民營咁 仲毒咁多人黎
我是黎入group的
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>帶無營同天幕介紹 budget4千

大牌子,唔洗煩就msr
物料岩香港用就 big sky/ traptent</blockquote>

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗</blockquote>

MSR
不過唔知Overlander 會唔會幫手搞甩tape嘅問題</blockquote>

咩係pu</blockquote>

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事</blockquote>

我諗佢pu 膠嘅意思係指seam tape 係pu
seam 即係個營嘅接合位
用seam tape係想防水
主體多數ul tent會用15/20d 嘅silnylon
基本上冇乜分別
TG plz add @Rickyjai
有冇巴絲有興趣一齊去露營

有個tg grp
有冇興趣入?

介唔介意放低tg id
Lihkg好似pm唔到

id: peopleyan
留名
nh 用家留名
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>帶無營同天幕介紹 budget4千

大牌子,唔洗煩就msr
物料岩香港用就 big sky/ traptent</blockquote>

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗</blockquote>

MSR
不過唔知Overlander 會唔會幫手搞甩tape嘅問題</blockquote>

咩係pu</blockquote>

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事</blockquote>

</blockquote>

實係PU

只要睇下spec 有冇PU/Polyurethane 就知有冇用PU</blockquote>

其他450T 係PU料</blockquote>

210t 是PU</blockquote>

乜pu 唔係就係silicon 咩</blockquote>

Silicon 不是PU</blockquote>

咁灰色果隻唔係PU?

pu 最多只係coating
唔係silnylon更加唔係210t nylon
pu 你摸上手感覺會啜啜地
Telegram ID cr9zy

勞煩巴打加一加
星期六會去灣仔

帶過..走黎走去搞搞震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞