[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
有冇巴絲有興趣一齊去露營

有個tg grp
有冇興趣入?

有個tg grp
有冇興趣入?

有個tg grp
有冇興趣入?

介唔介意放低tg id
Lihkg好似pm唔到

有個tg grp
有冇興趣入?

介唔介意放低tg id
Lihkg好似pm唔到

Ernestsburg

有個tg grp
有冇興趣入?

介唔介意放低tg id
Lihkg好似pm唔到

Ernestsburg

yekit
嚟緊12月諗住同幾個fd去露營,有冇好地方推介?
希望可以少人啲

煎魚灣應該無人

唔該巴打
留名學野
我都想入tg 有冇link
我都想入tg 有冇link

好似係留低tg username就得
唔好講講下就個個剩係話想入group 啦
唔洗傾啦咁
唔好講講下就個個剩係話想入group 啦
唔洗傾啦咁

其實個grp旨在約人
入面冇乜人出聲
討論都係呢到為主
不如講下識煮咩野食
想學下煮
帶無營同天幕介紹 budget4千

大牌子,唔洗煩就msr
物料岩香港用就 big sky/ traptent

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗

MSR
PU難打理,聽身邊人都有一兩年甩tape情況
不過論外型,重量,實用,售後都唔錯嘅
不過唔知Overlander 會唔會幫手搞甩tape嘅問題

咩係pu

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事

巴打可唔可以幫眼睇下呢個係咪pu 物料

新手去過塔門 荔枝莊 灣仔
有冇其他靚景靚地方
[img][url]http://na.cx/i/435hp2.jpg[img][/url]

上次三個人去 帶太多野食 引埋隔離三條女黎一齊食

露營仲帶兩支鏡 btw去邊度露

西貢灣仔男

灣仔南唔是封左咩 而家咩情況?

點解封佐 我之前去未封

上個禮拜去完 仲封緊
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>[img][url]http://na.cx/i/435hp2.jpg[img][/url]

露營仲帶兩支鏡 btw去邊度露</blockquote>

西貢灣仔男</blockquote></blockquote>

灣仔南唔是封左咩 而家咩情況?</blockquote>

點解封佐 我之前去未封</blockquote>

上個禮拜去完 仲封緊

今個星期諗住去
仲封緊?
&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;[img][url]http://na.cx/i/435hp2.jpg[img][/url]

露營仲帶兩支鏡 btw去邊度露&lt;/blockquote&gt;

西貢灣仔男&lt;/blockquote&gt;&lt;/blockquote&gt;

灣仔南唔是封左咩 而家咩情況?&lt;/blockquote&gt;

點解封佐 我之前去未封&lt;/blockquote&gt;

上個禮拜去完 仲封緊

今個星期諗住去
仲封緊?

封咗南姐 西無 講唔清sor
<blockquote><blockquote>&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;[img][url]http://na.cx/i/435hp2.jpg[img][/url]

露營仲帶兩支鏡 btw去邊度露&lt;/blockquote&gt;

西貢灣仔男&lt;/blockquote&gt;&lt;/blockquote&gt;

灣仔南唔是封左咩 而家咩情況?&lt;/blockquote&gt;

點解封佐 我之前去未封&lt;/blockquote&gt;

上個禮拜去完 仲封緊 </blockquote>
今個星期諗住去
仲封緊?</blockquote>

封咗南姐 西無 講唔清sor

今次軍隊式咁入去
身邊冇朋友鍾意露營
好想露營但自己得個睡袋連營都冇加上得自己一個

絲?

佢地未玩過姐 我以前都唔like 又多蟲又on9 但女友叫我去完一次
唔錯 天氣ok就想去
有冇2/3人營推薦
主要2人用但想闊落啲
最牀平靚正 唔介意淘寶
買左卡片爐,固體燃料
仲有營,袋,充氣床
就係冇機會去camp

固體燃料推介pls
身邊冇朋友鍾意露營
好想露營但自己得個睡袋連營都冇加上得自己一個

絲?

佢地未玩過姐 我以前都唔like 又多蟲又on9 但女友叫我去完一次
唔錯 天氣ok就想去

我勸極都冇人理我

大牌子,唔洗煩就msr

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗

MSR

咩係pu

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事

實係PU
如果唔想煩,同俾多少少,可以考慮下double silicone
香港天氣太濕,對於PU呢種天生吸濕力強嘅料黎講,好易玩完。

只要睇下spec 有冇PU/Polyurethane 就知有冇用PU
有冇2/3人營推薦
主要2人用但想闊落啲
最牀平靚正 唔介意淘寶

不正幾多

大牌子,唔洗煩就msr

最緊要睇重量同大細
MSR 啦,唔洗諗

MSR

咩係pu

MSR隻料叫PU
香港天氣容易出事

實係PU
如果唔想煩,同俾多少少,可以考慮下double silicone
香港天氣太濕,對於PU呢種天生吸濕力強嘅料黎講,好易玩完。

只要睇下spec 有冇PU/Polyurethane 就知有冇用PU

唔記得講,我都係聽返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞