[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
想問下睡袋 , 充氣地席淘寶銷量高個d o唔ok?

或且香港邊度買有推介呀唔想凍死
上淘寶買露營野有幾平得幾平 背囊50L 100有找 但好似唔夠大 露營就中等價300幾人仔 有個4人營
新手入黎想問邊到多人露營 唔想同人爭位

到到都旺角咁
利申 一個月兩次

閒日去咪少d人囉
上淘寶買露營野有幾平得幾平 背囊50L 100有找 但好似唔夠大 露營就中等價300幾人仔 有個4人營

到到都旺角咁
利申 一個月兩次

閒日去咪少d人囉

仲諗住星期六日得閒啲

到到都旺角咁
利申 一個月兩次

淘寶有好有唔好啦
好就好在平同多款
但隨時有伏,我都中過唔少
e.g.
爐頭條喉鬆到自己甩左
拉鍊扣老化爆左,成件用唔到
本應受力既縫線位大力少少就扯爆

淘寶買消耗品係抵屌,但買製成品就真係伏,好多時都做得好撚靚,質地都好撚正,但就係細微位偷工減料用次貨,一壞就搞到成件貨收皮,真係屌佢老母都on99,都唔知幾時先肯長進下
經驗大約有30-40%係伏,按銷量買就30%左右,自己衡量下

實店好在有實物揀/試,有冇伏即時知,中左伏都有得屌鳩佢同換貨
其實好多店都係賣梗淘寶野,不過佢地入貨時已經篩走左啲on9伏貨,擺得出黎賣都應該冇伏

所以我建議去門店睇岩邊位貨,就影相番去上淘寶買

至於邊到露營少人我梗係唔會話你知
冇車到,冇船到,冇水源,冇廁所,打開張地圖自己搵

人在野

到到都旺角咁
利申 一個月兩次

閒日去咪少d人囉

仲諗住星期六日得閒啲

星期五晚d友就會去搭個營霸住個位,星期六收工再入去,鬼唔係多人到死咩
想買個40-45L既backpack
唔想要好似north face / columbia個d風褸布,想厚身少少耐磨d
budget $1-1.5k有冇推介?
p. s. 希望唔好太災難級既柒配色

我淘咗個70L都係$3xx 仲要係款靚料靚

Link?

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【《我们的法则》探路者户外60升登山徒步男女款双肩背包】¥AAiCAGtT¥http://e22a.com/h.1L5HPd?cv=AAiCAGtT&sm=597127
正!

backpack除左露營仲會去旅行
淘寶野成日都會用靚料但流係d明明好重要既野e. g.扣,拉鏈
唔想揹住咁多野佢黎斷開
比多少少買個心安
地墊充氣睡墊個d就淘寶抵好多

p. s. 睡袋既話呢赤柱有幾間出入口店$100個nikko 10度睡袋,有去開可以揾下

Link?

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【《我们的法则》探路者户外60升登山徒步男女款双肩背包】¥AAiCAGtT¥http://e22a.com/h.1L5HPd?cv=AAiCAGtT&sm=597127
正!

淘寶野成日都會用靚料但流係d明明好重要既野e. g.扣,拉鏈
唔想揹住咁多野佢黎斷開
比多少少買個心安

p. s. 睡袋既話呢赤柱有幾間出入口店$100個nikko 10度睡袋,有去開可以揾下

買左呢個,聲稱用ykk拉鍊同扣

Link?

正!

唔想揹住咁多野佢黎斷開
比多少少買個心安

我個人好短最多揹50L
再大d就會太長平衡得唔好

唔想揹住咁多野佢黎斷開
比多少少買個心安

我個人好短最多揹50L

平均唔到真係唔好貪大
新手窮撚學生哥留名 打算24號自己去塔門

唔想揹住咁多野佢黎斷開
比多少少買個心安

我個人好短最多揹50L

幾高

係香港係咪無人會用電油爐
係香港係咪無人會用電油爐

大把人用。

以前淨係童軍露過營所以見識少
有冇巴絲有興趣一齊去露營

有個tg grp
有冇興趣入?

介唔介意放低tg id
Lihkg好似pm唔到

MartinKag
雙12忍唔到手又買左套cookset同睡袋
有冇巴絲有興趣一齊去露營

有個tg grp
有冇興趣入?

介唔介意放低tg id
Lihkg好似pm唔到

MartinKag

露營撚留名
tg id: traducao

介唔介意放低tg id
Lihkg好似pm唔到

MartinKag

露營撚留名
tg id: traducao

求carry
Id:belog
雙12忍唔到手又買左套cookset同睡袋

七百蚊
有無巴打推薦下淘寶充氣地墊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞