[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
終於有露營post,身邊無咩朋友去,好慘呀,之前都係打邊爐

去camp就食好少少啦

我啲伙食都係一般咋...
終於有露營post,身邊無咩朋友去,好慘呀,之前都係打邊爐

去camp就食好少少啦

我啲伙食都係一般咋...

睇budget人數同地點架姐,食平常野一樣可以好開心

我同女友帶唔到咁多野
你地好豐富呀

你地用開邊款?

我隻 Moon walker for 焗爐用。

焗爐一定要有條喉

首推Kovea Maximun

次推moon walker

呢隻爐個火有冇delay
之前用轉插頭用邊爐氣個火又delay又勁難校大細

你地用開邊款?

我隻 Moon walker for 焗爐用。

焗爐一定要有條喉

首推Kovea Maximun

次推moon walker

呢隻爐個火有冇delay
之前用轉插頭用邊爐氣個火又delay又勁難校大細

delay係因為你條喉入面仲有少少氣係入面
呢d冇喉唔會有問題啦 又企得穩陣
襯涼爽左咁多 好想去露營親親大自然
幾個一齊去熱鬧啲
當然 都可以傾下各種露營裝備

chat.whatsapp.com/36FUeKhMDYsHZt0b27DTjt
襯涼爽左咁多 好想去露營親親大自然 幾個一齊去熱鬧啲 當然 都可以傾下各種露營裝備 http://chat.whatsapp.com/36FUeKhMDYsHZt0b27DTjt

又拉人走?!
留名
邊爐氣,鳳凰山大東山果隻高度用唔用到? thx

用高山氣啦 好燒好多
星期六貪方便,去左東龍島,仲逼撚過上水
星期六貪方便,去左東龍島,仲逼撚過上水

放啲圖嚟睇下啦。

想像唔到。
月尾諗住自己一個去露營散下心
有無地方介紹?原來計劃東龍島 但上面巴打話多人
月尾諗住自己一個去露營散下心
有無地方介紹?原來計劃東龍島 但上面巴打話多人

深涌幾靚
問多樣 五六百蚊有咩鞋推介

人字拖
新手俾朋友帶咗去露營覺得幾開心,始終用人地野唔係咁好,想買返自己既裝備。

各位巴絲打有冇鋪頭推薦?同埋由零開始買應該要預幾多budget?
留名求教
新手俾朋友帶咗去露營覺得幾開心,始終用人地野唔係咁好,想買返自己既裝備。

各位巴絲打有冇鋪頭推薦?同埋由零開始買應該要預幾多budget?

45-60L背囊 $500
防水2人營 $200
地蓆 $40
10度睡袋 $200
分體爐頭 $200
2-3人Cook Set $150
頭燈 $100
營燈 $40

以上價格只供參考,同埋唔好奢求外國貨

其他餐具呀個人用品呀就自己係屋企執啦,新手無謂將錢用係呢到

巴打,如果去毅X買好唔好? 我剩係聽過依間

防水2人營 $200
地蓆 $40
10度睡袋 $200
分體爐頭 $200
頭燈 $100
營燈 $40

個人覺得呢間麻麻...我去開啲小店。

問多樣 五六百蚊有咩鞋推介

人字拖

最近上網睇到,都想整返對試下。

防水2人營 $200
地蓆 $40
10度睡袋 $200
分體爐頭 $200
頭燈 $100
營燈 $40

個人覺得呢間麻麻...我去開啲小店。

求推薦
出發中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞