[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
有冇人用過nh 隻白色雲尚 or 海比, 會唔會好透,eg 出邊好容易睇到入邊

兩隻都唔會 但兩隻d 風繩位同落釘位同原版既ba係有d 出入😂 唔好拎黎打風落雨用係幾好

如果夜晚你喺隻營入面開燈,營外面會見到你個影
想用嚟偷情就小心d

應該無乜邊隻營會夜晚開燈唔透光🙈
做到唔透光塊布起碼要200d或以上
但會唔會有外賬係過200d呢🤔❓
又真係未見過

兩隻都唔會 但兩隻d 風繩位同落釘位同原版既ba係有d 出入😂 唔好拎黎打風落雨用係幾好

想用嚟偷情就小心d

又真係未見過

細雨用ok?
夜晚開燈好少唔透
係見佢啲圖勁透光咁
一月都無乜時間露

想用嚟偷情就小心d

又真係未見過

細雨用ok?
夜晚開燈好少唔透
係見佢啲圖勁透光咁

細雨用無事 但大雨一定滲水🙈

巴打 thank you

我見dw 有兩隻內帳選,你朋友用邊隻,我傾向買dw

gogoalgoat 未聽過,留意下先

呢樣我又唔知😂 因為隻dw 唔是我的🙈
但我知dw 唔加錢得兩條骨的話 唔係free stand
要加錢隻多支cross pole 先係freestand 營黎
支cross pole 2百幾g

應該可以用行山杖代替支CROSS POLE

仲睇緊,一出BONUS就買。

感覺上金仔落雨個時出入營好似無DW咁好

落雨用既話其實金仔好d🙈 金仔空間感大好多
但講輕真係dw 輕dd
金仔起得好既話抗風同雨既能力係好過dw 呢類設計既營

想買隻FREESTAND,我有隻大營是六角金。

一到年尾就好想買野,資金有限
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a220m.1000858.1000725.136.bimdVz&id=525151589674&areaId=441900&user_id=1661998916&cat_id=55858017&is_b=1&rn=170ef067f071b351caeeb31a392c2cae

想淘呢隻鏟 露營用
主要貪佢把刀夠方便可以斬下野食果D
同有個鏟又多功能好似幾方便

但想問下其實香港有呢D係咪犯法
係既話唔淘啦

拎去露營唔犯法,萬用刀都係咁拎,有合理理由就唔怕。不過之前試過淘有刀電筒,官集拒收。私集或直送或者得。

thz bro

想用嚟偷情就小心d

又真係未見過

細雨用ok?
夜晚開燈好少唔透
係見佢啲圖勁透光咁

皮影戲

應該可以用行山杖代替支CROSS POLE

仲睇緊,一出BONUS就買。

感覺上金仔落雨個時出入營好似無DW咁好

落雨用既話其實金仔好d🙈 金仔空間感大好多
但講輕真係dw 輕dd
金仔起得好既話抗風同雨既能力係好過dw 呢類設計既營

想買隻FREESTAND,我有隻大營是六角金。

一到年尾就好想買野,資金有限

咁dw啦🌞 dw 係幾好

Id:edededward

I'd:igotoschoolbytrain

I'd:bemyfd

Id:chainhang
是咁的
小弟係新手玩露營
好耐之前玩爛左個營之後就無玩
想買個平既營 預訓4個(之前買5~6人先訓到4個...)
有無巴打有推薦 重點係平同頂到風 不求外國貨
是咁的
小弟係新手玩露營

買兩隻三人營好過啦👍
營既抗風&擋雨&重量&價錢都係成正比

符合條件就真係無...
但你想平又可以頂到下弱風
可以買兩隻mobi air3 代替六人營既👍
想問下Gas 去邊到抵買?

Id:edededward

I'd:igotoschoolbytrain

ID: traducao
是咁的
小弟係新手玩露營

買兩隻三人營好過啦👍

符合條件就真係無...

https://world.tmall.com/item/37499350405.htm?abtest=_AB-LR130-PR130&pvid=ca6acee6-3f5c-4416-9672-a9be4000a53c&pos=1&abbucket=_AB-M130_B15&acm=03131.1003.1.702582&id=37499350405&scm=1007.12940.25805.100200300000000

我見幾多人平玩推介NH
有無巴打用緊呢隻?評價點?
是咁的
小弟係新手玩露營

買兩隻三人營好過啦👍

符合條件就真係無...

https://world.tmall.com/item/37499350405.htm?abtest=_AB-LR130-PR130&pvid=ca6acee6-3f5c-4416-9672-a9be4000a53c&pos=1&abbucket=_AB-M130_B15&acm=03131.1003.1.702582&id=37499350405&scm=1007.12940.25805.100200300000000

我見幾多人平玩推介NH
有無巴打用緊呢隻?評價點?

有朋友用4人去東龍斷崖吹到變晒形
謍骨好似幼左啲 冇風都可以 有風就不了
營 - 牧高笛 山冷air, 試過落大雨無入水
睡袋 - NH, 不過不失, 本身唔怕凍
氣墊 - NH, 充氣後唔怕地氣同石頭"un"住
爐 - 火楓, 正常無特別

ID: traducao

ID: luklukluk
是咁的
小弟係新手玩露營

買兩隻三人營好過啦👍

符合條件就真係無...

巴打本身$1500budget買個6人帳篷for5個人
但聽你講姐係買2個3人營會仲好?
是咁的
小弟係新手玩露營

買兩隻三人營好過啦👍

符合條件就真係無...

5 個人不如買 doppelganger 金仔

買兩隻三人營好過啦👍

符合條件就真係無...

巴打想問香港有冇鋪頭可以睇實物
同埋$1500內買到?
唔該晒

買兩隻三人營好過啦👍

符合條件就真係無...

巴打想問你係咪講t5-47
我見overlander vip既話大約$1000

巴打想問你係咪講t5-47
我見overlander vip既話大約$1000

呢款amazon賣緊760 , 未計運費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞