[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
雙11買撚左牧高笛冷山2 air, cookset
晏晝去左reecho 買左充氣地墊同睡袋
準備人生第一次露營

第一次會出事架
留名

想問下呢兩款邊款好用啲?
多數1個人,主要係香港營地,thx巴打

呢款即係Lxue Habita,超輕但空間少,仲有入風。

利申:我有Sil
準備人生第一次露營

第一次會出事架

會出咩事
準備人生第一次露營

第一次會出事架

會出咩事

中毒
不停upgrade gear
聽日拎個三季營入東龍挑機 , 睇下能否支持得住

真漢子留名
見大家討論得咁開心都分享下自己露營裝備先
利申:大部份相係相機 相機得好少相

kelly's fd🤔🌝❓

身邊無朋友叫Kelly

真漢子留名
見大家討論得咁開心都分享下自己露營裝備先
利申:大部份相係相機 相機得好少相

身邊無朋友叫Kelly

有朋友有張類似既天幕😂 以為你係佢d fd

身邊無朋友叫Kelly

有朋友有張類似既天幕😂 以為你係佢d fd

好common姐應該
睡袋好難試
一係太大 唔洗諗
一係怕唔夠暖

之前淘左個 試訓都ok
上山完全唔夠暖
mobi gdn air 3天幕版
訓到三個大男人
聽巴打講淘寶睡袋 要淘佢講既低10度

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【天石羽绒睡袋鸭绒木乃伊妈咪式海豹驯鹿升级版0-5-10蓝鲸-15-20度】¥169V7WptWp¥http://c.b1za.com/h.26e2hy?cv=169V7WptWp&sm=743825

超暖,將來會淘多一個

尋日上完馬鞍山昂平

500g 真喺好鬼輕,不過真喺唔見有,巴打點睇 chair one mini, 會唔會同one 差好遠?

mini 好細張,細粒D的女仔用就或者ok

Mini細路仔坐,太細

邊到有得賣

mini 好細張,細粒D的女仔用就或者ok

Mini細路仔坐,太細

邊到有得賣

pat細同矮既女仔坐到 155 樓下既都ok
155 樓上 170樓下既買zero
170 以上or 重過60kg 既建議買番chair one
有冇人有用 鍛造 營釘?
好唔好用?

好想買 又型又好用果D 營釘
但而家送果D都未壞
要襟住自己 唔俾買

想問下呢兩款邊款好用啲?
多數1個人,主要係香港營地,thx巴打

唔好意思,cap錯圖

蒙加抄msr hubba hubba
星河抄big agnes copper spur
講輕後者
講實淨前者
講空間感前者
講高度後者

唔知你著重邊樣, 但大概咁樣👍

多謝巴打

一定係實淨行先
有冇人玩ultralight?? Zpacks d野幾好j
袋加營圍返起成7000幾銀

Cuben fiber 係咪得 hmg,zpacks,six moon design?

仲想睇下其他,有冇師兄有推介
巴絲們會帶啲咩玩解悶
嚟緊去第二次camping唔想好似第一次咁on居居7點瞓
巴絲們會帶啲咩玩解悶

我地頭幾次去都會玩下啤牌,deal,uno 咁

玩多幾次,就開始食完飯就返入camp
巴絲們會帶啲咩玩解悶

去camping 當然係去鳩坐 望天打卦
有冇人玩ultralight?? Zpacks d野幾好j
袋加營圍返起成7000幾銀

Cuben fiber 係咪得 hmg,zpacks,six moon design?

仲想睇下其他,有冇師兄有推介

terra nova - laser ultra 1, 580g
locus gear - khufu & hapi ctf3-b, 320g(連特製pole 480g)
big agnes - fly creek 1 & hv, 820g
但老實講, 唔係走營真係無謂玩ul啦🙈
巴絲們會帶啲咩玩解悶

我地頭幾次去都會玩下啤牌,deal,uno 咁

玩多幾次,就開始食完飯就返入camp

真係冇嘢玩
巴絲們會帶啲咩玩解悶

會影星嘅
但係除咗影星就冇
巴絲們會帶啲咩玩解悶

Agger
望天打卦到入黑 訓陣教起身食飯 已經好幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞