[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
黎緊想買多個2人/3人營,自己上山順便影相

睇緊以下兩款

用緊雲尚2,我覺得兩個人訓就有d難度,一個人就好舒服。有次d雨都算大大地,但入水。幾百蚊貨仔,算ok嫁啦。

我諗住一個人用昨,btw入到水架會 可能買下面新款個隻
新手俾朋友帶咗去露營覺得幾開心,始終用人地野唔係咁好,想買返自己既裝備。

各位巴絲打有冇鋪頭推薦?同埋由零開始買應該要預幾多budget?

45-60L背囊 $500

防水2人營 $200

地蓆 $40

10度睡袋 $200

分體爐頭 $200

2-3人Cook Set $150

頭燈 $100

營燈 $40

以上價格只供參考,同埋唔好奢求外國貨

其他餐具呀個人用品呀就自己係屋企執啦,新手無謂將錢用係呢到

巴打,如果去毅X買好唔好? 我剩係聽過依間

個人覺得呢間麻麻...我去開啲小店。

求推薦

我驚人話我係打手...去開咪咪姐度買嘢。

當然上網買嘅仲多。

你話我知你想要咩,我講你知邊度買好

多謝巴打,我暫時要買背囊/營/睡袋/地席

Budget幾多
想買去毅成有一set過既
黎緊想買多個2人/3人營,自己上山順便影相

睇緊以下兩款

用緊雲尚2,我覺得兩個人訓就有d難度,一個人就好舒服。有次d雨都算大大地,但入水。幾百蚊貨仔,算ok嫁啦。

我諗住一個人用昨,btw入到水架會 可能買下面新款個隻

買NH就淘寶啦

未用過NH營,如果會入水就搏唔過,營同睡袋好緊要,小心選擇,唔好貪樣靚
邊爐氣,鳳凰山大東山果隻高度用唔用到? thx

鳳凰山有位露營咩

大東有呀,夜晚行上去,行咗兩個鐘到爛頭營。瞓瞓下有班仆街嘈住晒,仲攞電筒照嚟照去 

如果係人,我真係想小鳩佢班仆街。可惜太懶唔想郁,繼續匿喺睡袋 

要咁耐咩?

自己行應該一個鐘內,慢慢行都唔使個半啩。嗰次同個女仔行,行吓又抖吓回氣,兩個鐘算快啦 
邊爐氣,鳳凰山大東山果隻高度用唔用到? thx

鳳凰山有位露營咩

大東有呀,夜晚行上去,行咗兩個鐘到爛頭營。瞓瞓下有班仆街嘈住晒,仲攞電筒照嚟照去 

如果係人,我真係想小鳩佢班仆街。可惜太懶唔想郁,繼續匿喺睡袋 

要咁耐咩?

自己行應該一個鐘內,慢慢行都唔使個半啩。嗰次同個女仔行,行吓又抖吓回氣,兩個鐘算快啦 

有女多好...
用緊NH營 上次浪茄勁大雨,入面一滴水都冇 呢個牌子係我唯一會用既大陸牌

Btw

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【NH挪客春夏单人迷你睡袋成人户外四季帐篷露营用品棉睡袋酒店隔脏】¥AAhvkhxb¥http://e22a.com/h.1oU4IE?cv=AAhvkhxb&sm=026353

呢隻睡袋香港冬天夠唔夠做?之前買左隻厚身,但收納完都好大舊,想睇下轉唔轉到細d

寫明春夏喎
用緊NH營 上次浪茄勁大雨,入面一滴水都冇 呢個牌子係我唯一會用既大陸牌

Btw

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【NH挪客春夏单人迷你睡袋成人户外四季帐篷露营用品棉睡袋酒店隔脏】¥AAhvkhxb¥http://e22a.com/h.1oU4IE?cv=AAhvkhxb&sm=026353

呢隻睡袋香港冬天夠唔夠做?之前買左隻厚身,但收納完都好大舊,想睇下轉唔轉到細d

寫明春夏喎

睇下有冇用過姐,大陸凍咁多

買睡袋唔可以單睇數據,要睇自己體質,測試數據全部搵大隻佬做
屌一望以為係露jj

Btw

寫明春夏喎

要輕又要暖,都係要羽絨睡袋架啦

Btw

寫明春夏喎

著多件褸訓咩夠做囉
btw 你講緊nh 邊隻營?
想買個40-45L既backpack
唔想要好似north face / columbia個d風褸布,想厚身少少耐磨d
budget $1-1.5k有冇推介?
p. s. 希望唔好太災難級既柒配色

我淘咗個70L都係$3xx 仲要係款靚料靚

Btw

寫明春夏喎

著多件褸訓咩夠做囉
btw 你講緊nh 邊隻營?

3人營,2人用,放埋袋岩岩好

如何啊?
想買個40-45L既backpack
唔想要好似north face / columbia個d風褸布,想厚身少少耐磨d
budget $1-1.5k有冇推介?
p. s. 希望唔好太災難級既柒配色

我淘咗個70L都係$3xx 仲要係款靚料靚

Link?

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【《我们的法则》探路者户外60升登山徒步男女款双肩背包】¥AAiCAGtT¥http://e22a.com/h.1L5HPd?cv=AAiCAGtT&sm=597127
正!
上淘寶買露營野有幾平得幾平 背囊50L 100有找 但好似唔夠大 露營就中等價300幾人仔 有個4人營
新手入黎想問邊到多人露營 唔想同人爭位
上淘寶買露營野有幾平得幾平 背囊50L 100有找 但好似唔夠大 露營就中等價300幾人仔 有個4人營
新手入黎想問邊到多人露營 唔想同人爭位

到到都旺角咁
利申 一個月兩次
露營tg 可否加埋我
Ben8811
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞