[露營JJ] 等我開第一個露營post

1001 回覆
62 Like 0 Dislike
有無巴打可以答我如果想一個人三日兩夜露營要帶幾多L嘅背包

利申:對食無乜要求,飽肚就得

48L 咩都夠了
有無巴打可以答我如果想一個人三日兩夜露營要帶幾多L嘅背包

利申:對食無乜要求,飽肚就得

48L 咩都夠了

唔該巴打
自己一個露營點睇

無特別
買左個naturehike風翼2
上網完全揾唔到開箱文
有冇人用過
另問有無人用3F飄雲🙈?
share 一下隻新營先

有冇巴打玩開UL,一齊交流下
有冇人用過or用緊nh星河2人?掂唔掂?
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.35.tVa82M&id=15807478281

買呢支骨OK?

7001 唔夠硬架
搵7075既pole啦 最好係t6

btw 營既話先最硬係7001既t6
但天幕桿既話仲係差好遠
上網完全揾唔到開箱文
有冇人用過

得個輕字 會漏水
對比起蒙加同雲尚既空間感都係比較細
另外就係度門要收起真係幾麻煩🙈
新手諗住兩條友去露營
買邊款營好 nh雲尚2定牧高笛好
上山冇諗住煮野食 有乾糧同罐頭就夠 凉都唔使冲
係咪正常背囊+托支2.5L水上山都夠做
上網完全揾唔到開箱文
有冇人用過

得個輕字 會漏水

最衰雲尚單門
上網完全揾唔到開箱文
有冇人用過

得個輕字 會漏水

最衰雲尚單門

單門慘過食屎

入面焗到
share 一下隻新營先

有冇巴打玩開UL,一齊交流下

巴打隻tent 邊到買?
TAobao d $100 老番helinox 係唔係好快爛?
上星期買左個40L berghaus
今個星期mystery ranch就出左個40L
好撚dum春啊啊啊啊啊啊!!!
新手想問2個人用 唔要淘寶有咩穩陣嘢介紹?因為之前問過個淘寶自動 風大小小都好似想斷咁唔敢再用

筆直1000內
上星期買左個40L berghaus
今個星期mystery ranch就出左個40L
好撚dum春啊啊啊啊啊啊!!!

Freeflow II?

Any肥mystery ranch個40L真係幾靚仔🌚🌚

利申osprey kestrel 38用家
TAobao d $100 老番helinox 係唔係好快爛?

我都睇緊 係咪selpa? 定NH?
睇錯 第一個露J post
想問下大家比較完功能 價錢 size之後 下面每款會揀邊個

2人營
Triton Tribal 鋁合金
Luxewolf skyplus
Luxe safari r2
Luxe Boeing 2XL

四人營
Triton easy
Triton Xlite 鋁合金

又或者同價位有無更好選擇?唔淘寶

[純討論]

2人

4人

利申本人無持有上述任何營
想問下大家比較完功能 價錢 size之後 下面每款會揀邊個

2人營
Luxewolf skyplus
Luxe safari r2
Luxe Boeing 2XL

四人營
Triton easy

又或者同價位有無更好選擇?唔淘寶

[純討論]

2人

4人

利申本人無持有上述任何營

蜥蜴仔一向評價唔係幾好,有滲水問題,唔知而家有冇改善到
新手想問2個人用 唔要淘寶有咩穩陣嘢介紹?因為之前問過個淘寶自動 風大小小都好似想斷咁唔敢再用

筆直1000內

Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞