[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
咁其實問我係咪旅人
講係咪就係白
講唔係咪就係黑囉

搞到我都心癢癢好想畫
咁其實問我係咪旅人
講係咪就係白
講唔係咪就係黑囉

話咗唔俾問factual Q 例如我係M/F
罰重睇
Ask 「你旁邊個矮人會指邊條路係正路﹖」

Let A係誠實 B係虛假

If問左A
A會誠實咁指出(正) B會講既正路 因為B所講既係謊言(負)
所以A會指一條錯路(負)

If問左B
B會虛假咁指出(負) A會講既正路 而A所講既係正確(正)
但因為B會講大話 所以唔會指A所講既正確之路
而係指返錯個條路
所以B會指一條錯路(負)

大家驗驗有冇bug

繼續推落去

其實我睇唔到自動過濾咗依個答案

M底夠鐘換眼鏡
假如神神子出依個副本,屈左機
喂毒毒,第五版差兩個正皮變黃色喇
整理巴打的答案:
問題:請問你隔離條蛋散會指出邊條係進城的路

假如問及白矮人,答案將會是:隔離條路
假如問及黑矮人,答案將會是:我條路

憑上述情報,我可以肯定:樓主係M底
黑矮人不會指出真正進城的路
=>白矮人的答案唔會係進城的路
由於兩人均指同一路,我們可以得知該路唔會係進城的路
QED

搞到我都心癢癢好想畫

我都想呀
假如神神子出依個副本,屈左機

唔會,你比的限制係唔可以問冇關城的資訊
咁問:進城路有幾多條
既符合有關城的資訊,又可以分到黑白矮人
但係你話唔係你心目中的答案
所以條題目其實等同你問16+23等於幾,但是你心目中用梗16進制差唔多
係一條心理題多於邏輯題
神神子點估到
快d開估
整理巴打的答案:

QED

又自動過濾?
整理巴打的答案:

QED

又自動過濾?

唔洗再問,12點係時間追文

文呢
12出答案啦,太晏我打唔切,今晚有飯局

一陣用文解釋

依個係小試牛刀,入副內城就有另一個猜迷

上次找不同唔好玩咩
終於有圖
好耐冇圖過喇
有冇巴打同我一樣覺得柒尼唔會有咁醒
有冇巴打同我一樣覺得柒尼唔會有咁醒

柒尼應該係醒,幫佢洗白靠今鋪
幾時用文解釋
等樓主開估
說好的 1200
m底搬左去歐洲
2點了
文呢
跌左落條河?
我係到附加小小資料,除左關於座城嘅問題一律作廢。

例如:我係男定女<———矮人不會回答

驚恐不矣
不已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞