[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
「提示:已輸入問題。」

「城內有查道爾的生化部隊。」左矮人回答。
「城內有加利文的生化部隊。」右矮人回答。

「請輸入或讀出你的問題

:誰是黑矮人(1/3)」

白會答 佢係黑
黑會答 佢係黑

結果應該都係分唔到?

你對
如果咁問呢
你地2個都係黑矮人?
一個說謊一個真話答案會唔同
白色會答否 黑色會答是?

白會答否
黑都會答否, 因為佢講大話

個答案係否佢講大話唔係答是咩?
其實問關於座城既factual 野係咪得?

例如個熔爐在城內嗎?

黑人會答NO

白人會答YES

咁係咪搞掂

我個得樓主改左既地方係

「黑橋———通向‘死酸河’下方的不歸路。」左灰矮人說。

「白橋———跨過‘死酸河’上方的進城路。」右灰矮人說。

呢個位已經有一個講左大話?

「請輸入或讀出你的問題

白會答 佢係黑
黑會答 佢係黑

結果應該都係分唔到?

你對
如果咁問呢
你地2個都係黑矮人?

白會答否

可唔可以直接走入內城
其實問關於座城既factual 野係咪得?

例如個熔爐在城內嗎?

黑人會答NO

白人會答YES

咁係咪搞掂

我個得樓主改左既地方係

「黑橋———通向‘死酸河’下方的不歸路。」左灰矮人說。

「白橋———跨過‘死酸河’上方的進城路。」右灰矮人說。

呢個位已經有一個講左大話?
但我諗諗下如果係既話就一係兩條路都生or兩條路都死。
所以都係樓上有位巴打果個答案係最穩陣。

「請輸入或讀出你的問題

白會答 佢係黑
黑會答 佢係黑

結果應該都係分唔到?

你對
如果咁問呢
你地2個都係黑矮人?

白會答否

個答案係否佢講大話唔係答是咩?

咩呀
白會因為真話所以答否,黑就因為謊言所以否認自己係黑喎
假設1:

「黑橋———通向‘死酸河’下方的不歸路。」矮人說。

「白橋———跨過‘死酸河’上方的進城路。」矮人說。

咁黑白橋係生橋

假設2:

白黑橋就係死橋

如果其中一條橋一定係生橋既話

如果個講真假話個機制可以apply落去background既話

其實講「白橋———跨過‘死酸河’上方的進城路。」其實就係白矮人?

打番個問號帶下頭盔先

我可以答你一切都由系統資訊後先開始 no worry this part
假設1:

咁黑白橋係生橋

假設2:

白黑橋就係死橋

如果個講真假話個機制可以apply落去background既話

其實講「白橋———跨過‘死酸河’上方的進城路。」其實就係白矮人?

打番個問號帶下頭盔先

我可以答你一切都由系統資訊後先開始 no worry this part

咁樓上有位巴打咪開左估囉
問:是否通向內城---

「是」
「是」
等等先,都知左黑一定講假,白一定講真
但係問野目的係咩?
要揀門入?
定係問黎知情報
如果揀門既話,問黑人黑橋門係咪去不歸路佢會答唔係,咁行白門咪得囉,相反黑話係咪入黑門

冇人理我
搵人答下我係咪解完都好

佢地係灰矮人
假設1:

咁黑白橋係生橋

假設2:

白黑橋就係死橋

打番個問號帶下頭盔先

咁樓上有位巴打咪開左估囉

我覺得M底見有咁多人討論好開心

就算樓上有正確ANS都唔開估

然後去訓教

間黑人係咪講梗真話咪得
冇人有正確答案。

1)你唔知佢地咩色
2)你唔會有任何反應,只係有3次發問機會。答完自己選一條橋行
3)有一條問題可以確保你搵到想要嘅答案
冇人有正確答案。

1)你唔知佢地咩色
2)你唔會有任何反應,只係有3次發問機會。答完自己選一條橋行

你只知道一黑一白,但你見到兩隻係灰色
問yes no question 揾自己黎搞
兩個答案實一樣 無得分真偽
一定要問open question
咁問佢係咪2道門都係不歸路
黑會答係
白會答路係
係咪分到邊隻白邊隻黑

照道理係? 但上面有類似既theory m底又話暫時冇人中
問:是否兩條也是不歸路?

答:是....(哀傷)
答:是....(笑)

2/3

我係唔會比你地咁樣過關
黑橋係咪由黑矮人把守
黑人只可以答唔係
白人只可以答係
冇人有正確答案。

1)你唔知佢地咩色

竟然諾門二世個答案都唔岩
BTW LM等睇有bug
如果你正在守護白橋就不要動
問佢地白矮人係咪把守白橋嗰個
因為我地已經知白矮人負責白橋 所以確認呢一點嗰個就係白矮人 佢後面嗰條就係白橋
假設系統訊息冇講大話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞