[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
如果同俄服魔女個副本有得比,集中去左牙清條路先會唔會好點?
不過是咁的,本身想屈m底機分晒每組探索小組都有個狙擊手/弓手,點知只係count牙清

將中川隊風哨打散嚟用咪得
如果同俄服魔女個副本有得比,集中去左牙清條路先會唔會好點?

如果有幾間房同步先完成到嘅嘢呢?
系統提示五個人一隊喎

我諗個系統唔會陰鳩你,有啲六個人先得掂嘅 task 掛
線索:
1) 黑甲最終或會變得攻擊性(其實我想搵人試下普件黑甲,拎走把寶劍,不過雷柒第一round已經掂過仲會扣san,所以不了)
2)鍋爐有爪痕(不明,可能係房入邊既東西所致)
3)冇左個女矮人,我覺得同個黑甲有關,是關哀怨呢家野多數都係由故事既女性角色擔當
4)房入面視野問題,唔知關唔關光暗度事,不過M底好明顯想屈你地機要我地派人深入去調查
5)矮人死的位置,點解係分開死?

角色:在房間既探索隊繼續深入調查各房間,運用狙擊手視野+30%的前題理應可以留意到整個房間。 特別係牙清個隊要調查堆屍體,或許當中有線索(本身想調晒所有重要角色出廳重組調查隊,不過應該會當一個行動,所以算數)
在調查鍋爐上爪痕的尼屍二探索隊跟中川呀圖重組成兩大探索團深入有氣息的房間
在黑甲旁守候的六小隊只留下重甲同神職待機(食屎啦M底本身我都冇諗住射個黑甲,怕個黑甲已經發左癲搵人殺,點知
以上六小隊的法師跟狙擊手分成兩組跟隨尼屍兩隊探索房間內部。

唉屌仲有雷克斯扣緊血但係同隊神職唔幫佢回血既

罰緊我地亂咁落order ?
又話半小時回一次
返嚟啦 MM

係咪又訓咗
第三回合:11pm

---------------

中川小隊決定進入西房,發現此處是"聖堂"

派出無人機偵察,惜被系統禁止。

他們摸黑前進,突然,一個滿臉鮮血的‘半機械女神’用組絲血眼瞪着眾人。

她留有藍髮,嘴巴被挖剩一個肉洞,鮮血不斷從傷口流出。

中川小隊全體受嚇。

San值:中川小隊全人7/10

阿圖小隊進入南房,發現這裡是"珍石庫"

他們摸黑前進,突然,一個慈祥微笑的‘半機械女神’看着眾人。

她留有橙髮,嘴巴被挖剩一個肉洞,鮮血不斷從傷口流出。

阿圖小隊全體受嚇。

———————

牙清小隊發現這裡是"廢料埸"

遂深入房間,合力調查屍堆。

屍堆由碎成粒粒肉碎,他們深入肉醬裡搜索。

找出:紅色的女神長髮x1。假牙x1。

牙清乃‘老兵’,未對屍體有感。但其他隊員乃感到害怕。

隊員San值:6/10
牙清7/10

————————

雷克斯負傷後決定先找尼菲特治療。
他嘗試打開鍋爐,一碰,啵滋~~~~
雷克斯雙手盪出水泡。
尼菲特可上為他治療,魔力剩餘70%

尼菲特問菲力鍋爐鍵盤的情報。
菲力表示不清楚,只有活在煉石大殿的人才知道。

————————
屍人繼續調查忠心矮人的屍體,無發現。

————————

神職者及魔法師進入北房,發現是大書庫。暫無危險。

————————
第三回合:11pm

中川小隊決定進入西房,發現此處是"聖堂"

他們摸黑前進,突然,一個滿臉鮮血的‘半機械女神’用組絲血眼瞪着眾人。

她留有藍髮,嘴巴被挖剩一個肉洞,鮮血不斷從傷口流出。

中川小隊全體受嚇。

阿圖小隊進入南房,發現這裡是"珍石庫"

他們摸黑前進,突然,一個慈祥微笑的‘半機械女神’看着眾人。

她留有橙髮,嘴巴被挖剩一個肉洞,鮮血不斷從傷口流出。

阿圖小隊全體受嚇。

———————

牙清小隊發現這裡是"廢料埸"

遂深入房間,合力調查屍堆。

屍堆由碎成粒粒肉碎,他們深入肉醬裡搜索。

找出:紅色的女神長髮x1。假牙x1。

牙清乃‘老兵’,未對屍體有感。但其他隊員乃感到害怕。

隊員San值:6/10
牙清7/10

————————

雷克斯負傷後決定先找尼菲特治療。
他嘗試打開鍋爐,一碰,啵滋~~~~
雷克斯雙手盪出水泡。
尼菲特可上為他治療,魔力剩餘70%

尼菲特問菲力鍋爐鍵盤的情報。
菲力表示不清楚,只有活在煉石大殿的人才知道。

————————
屍人繼續調查忠心矮人的屍體,無發現。

————————

神職者及魔法師進入北房,發現是大書庫。暫無危險。

————————

暫時數值:
      san mp hp 症狀

雷克斯   9
未進房玩家 9
牙清    7
牙清小隊  6
尼         70
中川    7
牙清小隊  6
阿圖    7
牙清小隊  7
要儲齊 4條毛 (頭髮)
要儲齊 4條毛 (頭髮)

牙都要,個口變肉洞冇晒牙
之前提及
‘他看到皇后分別是:紅髮、藍髮、紫髮及橙髮。’

現有取紅髮, 南房有橙髮, 西房有藍髮, 北房點解冇紫髮。 南房同西房的頭髮可以直接取嗎
個書庫,睇樣M底都要我地俾關鍵字去找書,如果唔係當是但找冇發現
提示:要同我講search我先會幫你search
似係要搜集配件整返個完整女神出來
但係而家只係得兩個,其他個兩個唔知去咗邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞