[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
其實應該拆晒橙女啲嘢

總之無髮同原本藍髮嗰隻要有口
放得起埋一齊應該可以講下嘢

問下無髮人想要咩色頭髮
答到就比佢
答唔到就兩樣都比佢戴下
叫匠工查吓紫髮外,其他女神的頭髮,係仿真,定真頭髮

全部都係仿
四個女人都係人造人嚟㗎
不如咁,將藍色頭髮洗返做紫色頭髮先
你地舌戰一陣先,我抖抖,肚痛

你班友真係
我跟推薦俾牙問無髮
我跟推薦俾牙問無髮

問無髮發生咩事, 再分開問藍髮
我好想叫佢地掉白色個心落血池到染色
叫得比尼菲特郁 就姐係尼菲得先可以觸發某D劇情啦
尼菲特 向無髮女問情報
尼菲特 向無髮女問情報

仲有個黑甲好似望住佢
尼菲特 向無髮女問情報

仲有個黑甲好似望住佢

將個黑心比屍人睇下黑甲會唔會轉人望
尼菲特 向無髮女問情報

仲有個黑甲好似望住佢

仲有鑽機有返電未
不如搞左鑽機先
尼菲特 向無髮女問情報

仲有個黑甲好似望住佢

如果會, 我feel到之後佢會追殺攞住黑心既人, 之後就可以放個心入個癲婆度等佢地互片
尼菲特 向無髮女問情報

仲有個黑甲好似望住佢

如果會, 我feel到之後佢會追殺攞住黑心既人, 之後就可以放個心入個癲婆度等佢地互片

我估係將白心比一個女人等佢行到
黑心係指定黑甲目標用
mm 叫我地睇壁畫
係想講四女容貌一樣,可以互砌

廢室牆鏡 boet
出咗白心黑心

廢料鐵枝
放落爐會出問橙氣,需要容器

珍房有電鑽
放唔到心,要駁能源
電鑽需要有生命力嘅材料
電鑽鑽咩未知
目前手上有生命力嘅嘢︰黑白心、異變細胞、女人殘肢

血池探索完畢,廢房應該冇嘢啦

黑白心應該係turbo咁嘅存在
橙人有白心都會發癲
橙人裝白心會獲得自由
藍人唔想要黑心
無髮人裝黑心會死
結論︰白心對女人有益,黑心有害

問下無髮人啲眼耳口鼻被邊個抆咗
將橙人啲手腳拆落嚟比無髮人
鑽探機有無野拆到出黎?
電池果啲
鑽探機有無野拆到出黎?
電池果啲

會唔會係變異細胞落爐吸能量
比電鑽用
好想知真子條肥蛆食咗變異細胞會點
角色︰尼菲柒
行動︰對黑鎧使用淨化/聖系魔法
忙到嘔嗰陣 mm 就秒回
依家勁得閑佢就潛水
唔通我地真係有緣無份
忙到嘔嗰陣 mm 就秒回
依家勁得閑佢就潛水
唔通我地真係有緣無份

我想係
好難玩。。。
我load下先
要問仔細一點係咪?

問無髮同藍髮既關係 尼柒

問無髮為何你們會成了這慘樣? 雷柒

問無髮 皇后在哪? 屍人

尼菲特馬上為女神急救,但神術對她沒有功效。

「你跟她是甚麼關係……」屍人指着藍髮女神問。
「我們………都是姊妹………」無髮女神有氣無力回答。

「為甚麼你們都受傷了?」屍人問。
「……………………」無髮女神欲言又止,似乎不知道答案。

「皇后在哪?」屍人再問。
「不知道…………」無髮女神回答。

「這個………知道是甚麼嗎?」尼菲特捧着黑色心臟問。
「不知道…………」無髮女回答。

「你是如何受傷的?」中川問。
「當天…皇后問我有關自由的問題……我不明白。」無髮女回答。

「然後發生甚麼事?」中川追問。
「忠心的矮人,愛莉亞打翻我的茶杯。
喜愛整潔的皇后叫她出去,由其他矮人捧上新茶杯,我便失去記憶。」無髮女說。

「關於愛莉亞…你知道多少?」屍人眼有機可乘,問。
「她很聰明跟善良的僕人,同時很愛美,總愛照鏡。
她總會在身邊留下便條,讓同伴玩小遊戲。」無髮女回答。

「你們姊妹間關係好嗎?紅髮…是誰?」尼菲特問。
無髮女神今回警覺地搖頭,不再說話。

「皇后的身份一直是謎團,她不會洩露的」菲力插嘴。

「你想要嗎?」尼菲特拿出白心臟問。
「不知道………」無髮女眼睛閃爍一下,隨即陷入一片茫然。
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

他們把嘴巴拆下來,安裝到藍髮女神臉上,此時,中川發現藍髮女神臉上的血從頭皮滲出,好奇之下一掀,把整塊頭皮掀起來———露出紫色的頭髮。

「你…這是你的頭髮嗎?」中川拿着藍頭髮,問。
「我要復仇。」紫髮女神說。

「向誰復仇?」中川再問。
「我要復仇。」紫髮女神說。

「我們幫你復仇,目標在哪?」尼菲特問。
「大廳內。」紫髮女神首次冷靜下來,看着尼菲特說。

「在哪個方向?」尼菲特問。
「我要復仇。」紫髮女神說。再次陷入無限的輪迴。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

同樣的手法,他們詢問橙髮女神。

「這個你想要嗎?」尼菲特捧起白心臟問。
「也連吧。嘻嘻。」橙髮女神笑說。

「你如何受傷的?」屍人問。
「飛吧~~~到自由的地方去。」橙髮女再次向窗戶重覆。

「你知道皇后在哪嗎?」屍人再問。
「不在這裡。」她說。

「這些心臟是甚麼東西?」尼菲特捧出心臟問。
「自由的代價。」她說。

玩家再詢問,只有花花鳥鳥的答案,逐離開房間。

「再拆去嘴巴嗎?」牙清問。
「唉~~~沒有頭緒啊!」雷克斯第一個步出房間。

橙女神突然說話。
「也許……大家都在說謊喔。嘻嘻嘻嘻」
睇完這段,不如你出文算喇,好想睇文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞