[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
我諗有人係杯茶落左毒,毒暈晒所有人

廳入面得四樣野,其中三個係矮人屍體唔知可唔可以搬去俾紫髮睇再trigger劇情? 如果冇反應即係黑甲係佢仇敵? 咁就直接問黑甲既問題?

無髮睇黎要裝白心得到自由? 但可能其實想呃尼柒為左得到自由

唉屌 如果真人玩一定有feel d

其實仲差一條線索你地就搵哂,可以有full story。

講埋比你地聽,最後一條線索係岩岩嘅對話有提示。

同時~~~你地可以立即判斷出有一個女神講大話。
搵下女矮人條屍先,應該會有紙仔
位置係重點?,紫髮要復仇,但未問對像
未問無髮本身係咩頭髮
得白心臟會自由(脫離皇后控制?)
得黑心臟會失控
仲差一個女神未明
係唔係仲有野漏
終於有進展
終於有進展

屌,你地識砌落橙女個口到,就唔識拆出嚟比其他女用
終於有進展

我有講可以拆
牙清
仔細檢查女矮人條屍(講左幾句就死左個個)
終於有進展

我有講可以拆

我都有講拆左佢合去其他度
終於有進展

我有講可以拆

果時你地已經塞左個黑心比無髮女,整死左佢喇。我直情改劇情去救你地廢是bad end呀
終於有進展

我有講可以拆

果時你地已經塞左個黑心比無髮女,整死左佢喇。我直情改劇情去救你地廢是bad end呀

咁玩呢d game 係咁架啦
咩都合左先
玩d 逃脫game 都係合左d 道具先架
牙清
仔細檢查女矮人條屍(講左幾句就死左個個)

紙仔會唔會就係最後一條hins
希望今晚會開估
唔知點解覺得咁樣睇仲恐怖過睇文
愛莉亞係女矮人
黑白心臟係佢收埋係鍵盤嘅
鏡同 BOET 係佢嘅傑作
佢寫 BOET 嗰陣廢房未染血

橙髮女人係問自由嘅皇后
喜愛整潔的皇后係另一個人
已知橙女神攞咗白心會得到自由

黑心同黑鎧有共鳴
咁將白心拎去黑鎧前面又會點?
定有副白鎧收埋咗?
又試下裝粒白心比無髮人

咁樣 bad end 兩次即刻冇人敢試
線索唔夠
電鑽鑽咩都未知
容器又唔知係點嚟
look around 都要基本講下有啲咩地方可以摷下

暫時目標應該係放好嗰兩粒黑心白心
三條女,兩個心
終於有進展

你地話拆橙女個口去紫女到,我記得,但幫你地衝左依個線索先

你自己睇下 #769 你講咗咩
愛莉亞係女矮人
黑白心臟係佢收埋係鍵盤嘅
鏡同 BOET 係佢嘅傑作
佢寫 BOET 嗰陣廢房未染血

橙髮女人係問自由嘅皇后
喜愛整潔的皇后係另一個人
已知橙女神攞咗白心會得到自由

黑心同黑鎧有共鳴
咁將白心拎去黑鎧前面又會點?
定有副白鎧收埋咗?
又試下裝粒白心比無髮人

咁樣 bad end 兩次即刻冇人敢試
線索唔夠
電鑽鑽咩都未知
容器又唔知係點嚟
look around 都要基本講下有啲咩地方可以摷下

暫時目標應該係放好嗰兩粒黑心白心
三條女,兩個心

差不多,我去到#920出下一篇啦
終於有進展

你地話拆橙女個口去紫女到,我記得,但幫你地衝左依個線索先

你自己睇下 #769 你講咗咩

果時無髮女已經死左,我已經改左劇情喇

都係#930下一篇,你地就到結尾

同你地講,搵出最後一條線索,邊間房,搵邊到,講得中就出比你地.

跟住跟剩低推理喇.
搵圖書館嘅女矮人屍
咁黑甲係做乜柒,裝飾來?
定其實黑甲先係女皇
揾晒每間房所有地方
我記得得我玩TRPG果時係玩喪屍副本,我個gm 朋友話:

當你張開眼,發現火車外被喪屍包圍,你地依家---

我第一時間扔左個我另一個friend落車,我個friend反抗,要求同我決鬥,我個gm friend叫極我地都唔肯郁係要抗死對方,給果比gm放喪屍入嚟殺左我地重開

真正玩要roll dice , 憑數值大細決定講幾多情報,所以你地玩果時明明間房有嘢我唔講就係咁解。

我roll唔副dice,只好等你地仔細問
我記得得我玩TRPG果時係玩喪屍副本,我個gm 朋友話:

當你張開眼,發現火車外被喪屍包圍,你地依家---

我第一時間扔左個我另一個friend落車,我個friend反抗,要求同我決鬥,我個gm friend叫極我地都唔肯郁係要抗死對方,給果比gm放喪屍入嚟殺左我地重開

真正玩要roll dice , 憑數值大細決定講幾多情報,所以你地玩果時明明間房有嘢我唔講就係咁解。

我roll唔副dice,只好等你地仔細問

全部都係致命失敗
咁黑甲係做乜柒,裝飾來?
定其實黑甲先係女皇

but 一開始走廊唔係話四條女都係白甲架咩? 之後樓上話黑心係自由既代價咁我assume佢同黑甲係一pair? 即係好似樓上巴打講要搵套白甲出黎?
一次追太多資訊好辛苦

會唔會洗下副黑甲會變返白
係咪未試過拎白心埋黑甲度?
我諗有人係杯茶落左毒,毒暈晒所有人

廳入面得四樣野,其中三個係矮人屍體唔知可唔可以搬去俾紫髮睇再trigger劇情? 如果冇反應即係黑甲係佢仇敵? 咁就直接問黑甲既問題?

無髮睇黎要裝白心得到自由? 但可能其實想呃尼柒為左得到自由

唉屌 如果真人玩一定有feel d

其實仲差一條線索你地就搵哂,可以有full story。

講埋比你地聽,最後一條線索係岩岩嘅對話有提示。

同時~~~你地可以立即判斷出有一個女神講大話。

同你地講,搵出最後一條線索,邊間房,搵邊到,講得中就出比你地.

無髮女
「你是如何受傷的?」中川問。
「當天…皇后問我有關自由的問題……我不明白。」無髮女回答。

紫髮女
「我們幫你復仇,目標在哪?」尼菲特問。
「大廳內。」紫髮女神首次冷靜下來,看着尼菲特說。

橙髮女
「你知道皇后在哪嗎?」屍人再問。
「不在這裡。」她說。

橙髮女係皇后,佢呃鳩人
紫髮想向黑甲復仇

除咗黑甲個頭盔佢 or 搜索女矮人身邊有冇字條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞