[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
跟住同你地玩嘅,將會係我100%原創嘅克蘇魯神話劇本 期待啦渣渣

克蘇魯在尼服死左喇,點會變新世界神話阿
跟住同你地玩嘅,將會係我100%原創嘅克蘇魯神話劇本 期待啦渣渣

克蘇魯神話其實係TRPG嘅名嚟。

巴打其實係用佢嘅名投角,我之前有寫過劇本同朋友玩,係恐怖解謎。正如同你地玩

巴打其實係用佢嘅名投角,我之前有寫過劇本同朋友玩,係恐怖解謎。正如同你地玩

係咪又要等到聽日?!!

係咪又要等到聽日?!!

我今日有月例飯局,晏啲先有文
樓主每個post穩定兩個負皮就係咁嚟

應該係屍人巴打好穩定咁撳錯
將我地討論既內容打番出黎就當係交文
唔係咁下話

你以為啦~知唔知將你地嘅問題寫落去,同時要碑合到解釋又唔冗長,同時要兼顧唔好令尼菲特突然智商暴增係一件好困難嘅事 其實係我心目中尼菲特係主角團入面嘅‘調停者’角色,智力繼六口之後第二人

我愛克蘇魯bb
唔係咁下話

你以為啦~知唔知將你地嘅問題寫落去,同時要碑合到解釋又唔冗長,同時要兼顧唔好令尼菲特突然智商暴增係一件好困難嘅事 其實係我心目中尼菲特係主角團入面嘅‘調停者’角色,智力繼六口之後第二人

和事佬唔需要智商高
六口又寫高左啲,尼菲特又低左啲,感覺差別有小小大姐,其實尼菲特冇犯過咩大錯
唔係咁下話

和事佬唔需要智商高

拿,設定上三元老,的確真子最弱智,松美略高於帕修斯
要兼顧唔好令尼菲特突然智商暴增係一件好困難嘅事

處理得幾好
打電話問現場觀眾買貼士

其實係我心目中尼菲特係主角團入面嘅‘調停者’角色,智力繼六口之後第二人

完全唔覺佢智力係繼六口之後第二人
定係主角團係得六口真子松美帕鳩斯
我當剩係計 K 團
智商距離應該係咁︰
神神子>>>>>六口=屍人>>>真子>>>樹>尼菲特=加奈>里奧>>>>>松美=帕鳩斯

處理得幾好
打電話問現場觀眾買貼士

其實係我心目中尼菲特係主角團入面嘅‘調停者’角色,智力繼六口之後第二人

我當剩係計 K 團
智商距離應該係咁︰
神神子>>>>>六口=屍人>>>真子>>>樹>尼菲特=加奈>里奧>>>>>松美=帕鳩斯

哇~~~~~~你知唔知真子比人鬧弱智鬧左兩季,今季先洗底

H.P. Lovecraft風格?

處理得幾好
打電話問現場觀眾買貼士

我當剩係計 K 團
智商距離應該係咁︰

之前係咁
神神子>>>>6口>>屍人>>>>>>>加奈>里奧>樹>柒尼>柒柏=松美>>>>>>>>>>>>>>>>>真子
柒尼唔係叫低既
係六口真心有點高
所以先話如果六口係敵人柒尼佢地冇得打

處理得幾好
打電話問現場觀眾買貼士

我當剩係計 K 團
智商距離應該係咁︰

哇~~~~~~你知唔知真子比人鬧弱智鬧左兩季,今季先洗底

其實真子嗰隻 on9 唔係智商問題
佢識得觸發 keyword 收買人心其實係幾醒
佢 on9 係真係因為佢 on9
成日衰心軟又唔識保護自己
本身實力又柔弱
成日做啲明知會失敗嘅嘢

不過我呢個表都係根據今季嘅現況去諗

H.P. Lovecraft風格?

咩嚟

處理得幾好
打電話問現場觀眾買貼士

我當剩係計 K 團
智商距離應該係咁︰

排完後清楚發現,K團人就多,但屍人之後都係冇腦 。咁樣睇,唔怪得神神子第二季守母服守到自己思維短路跳制,六口走前都一副恨鐵不成鋼的嘴臉。

處理得幾好
打電話問現場觀眾買貼士

我當剩係計 K 團
智商距離應該係咁︰

排完後清楚發現,K團人就多,但屍人之後都係冇腦 。咁樣睇,唔怪得神神子第二季守母服守到自己思維短路跳制,六口走前都一副恨鐵不成鋼的嘴臉。

我剩係發現神神子同松美係跨智商嘅戀愛
乜撚嘢?
一直睇落去所有有關智商嘅決定全部都由神神子同六口一手一腳全包
其他人都冇野做過,連屍人都好過班主角
乜撚嘢?
一直睇落去所有有關智商嘅決定全部都由神神子同六口一手一腳全包
其他人都冇野做過,連屍人都好過班主角

神神子同六口真係太勁喇
所以要退場
神神子都要同松美拍拖咩都唔理
留名睇屍人頂唔順班人太on9之後自盡

咁有冇克蘇魯出嚟客串下
儲幾日一次過睇太爽,anyway 正皮左

TRPG 我都想試下玩
話說神職者凈化唔到啲屍咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞